Smijenjen direktor ljubinjskog “Vodovoda”, borci nezadovoljni

 LJUBINJE – Novoimenovani Nadzorni odbor JP „Vodovod“ Ljubinje donio je odluku da se v.d. direktora ovog preduzeća, Radenko Ćuk , koji je i borac prve kategorije, razriješi dužnosti i da mu prestaje radni odnos.

Zgrada opštine u Ljubinju (FOTO: Moja Hercegovina)

Tim povodom saopštenjem za javnost oglasilo se Predsjedništvo Opštinske Boračke organizacije Ljubinje u kome se između ostalog navodi da je  smjena sa dužnosti donesena bez ikakvog obrazloženja i pokretanja konkursne procedure za imenovanje direktora, što Zakon nalaže.

Otkaz je dat i uprkos činjenici da su stotine građana Ljubinja, na zboru koji je prije nekoliko dana održan u sportskoj dvorani, jasno izrazili podršku njegovom načinu rukovođenja u „Vodovodu“, a istom prilikom izrazili protivljenje već najavljenim namjerama nove uprave da se Radenko Ćuk smijeni i istjera iz „Vodovoda“.

Predsjedništvo OBO Ljubinje ovu odluku nove lokalne vlasti u Ljubinju prima kao novi uvredljivi udar na Boračku organizaciju i na pravo i dostojanstvo boračkih kategorija.

U saopštenju za javnost predstavnici boračke kategorije pitaju se šta mogu da očekuju nezaposlena djeca poginulih boraca, nezaposleni ratni vojni invalidi ili veliki broj demobilisanih nezaposlenih boraca koji jedva izdržavaju na rubu egzistencije ako za borca prve kategorije nema mjesta u ljubinjskom JP „Vodovod”.

Poručili su da Boračka organizacija i brojna boračka populacija, neće odustati od borbe za očuvanje prava i dostojanstva i najavili da će zahtijevati da u zapošljavanju u javnim preduzećima i ustanovama prednost imaju najugroženije boračke kategorije, kako Zakon o pravima boraca obavezuje.

Milena Koprivica

Tagovi:
Autor