Početna  /  Slučaj "Pavlović": Sud BiH večeras o zahtjevu Tužilaštva za određivanje pritvora
Bosna i Hercegovina Republika Srpska

Slučaj “Pavlović”: Sud BiH večeras o zahtjevu Tužilaštva za određivanje pritvora

Tužilaštvo BiH danas je na ročištu pred Sudom BiH u predmetu “Pavlović i drugi” zatražilo da se osumnjičenima odredi pritvor od 30 dana, a odbrana je istakla da nema razloga za određivanje pritvora.

slobodan_pavlovic_1

Tužilaštvo je predložilo Sudu BiH da se osumnjičenima za finansijski kriminal u vezi sa poslovanjem Pavlović banke u Bijeljini Slobodanu Pavloviću, Petru Laziću, Ljiljani Garić i Blagi Blagojeviću odredi pritvor, jer, kako kažu, postoji opasnost da bi napustili BiH, ometali istragu, te uticali na svjedoke.

Odbrana je od Suda tražila da ne prihvati prijedlog Tužilaštva, ističući da nema razgloga za određivanje pritvora, te navodeći teško zdravstveno stanje Pavlovića, kao i da ostali osumnjičeni ne mogu uticati na svjedoke.

Advokat odbrane Miodrag Stojanović rekao je da dokumentacija koju imaju i koju im je dostavilo Tužilaštvo BiH dovoljno govori o tome da nema elemenata krivičnog djela za koje se terete osumnjičeni.

Sud BiH večeras bi do 20.00 časova trebalo da donese odluku o zahtjevu Tužilaštva BiH za određivanje pritvora.

Pipadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH su u četvrtak, 11. februara, po nalogu Tužilaštva BiH, uhapsili vlasnika Pavlović banke Slobodana Pavlovića, te još tri službenika ove banke zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja i pranje novca, a u vezi sa poslovanjem Pavlović banke.

Nakon saslušanja u Tužilaštvu BiH, branilac osumnjičenih Miodrag Stojanović potvrdio je da im se na teret stavlja pranje novca, zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja i falsifikovanje službene isprave.

0 Shares
0 Shares
Copy link