Slobodanu Pavloviću i ostalima određen jednomjesečni pritvor

Slobodanu Pavloviću, vlasniku Pavlović banke preko koje je Milorad Dodik pod sumnjivim okolnostima dobio kredit za kupovinu vile na Dedinju, određen je jednomjesečni pritvor nakon današnjeg ročišta, potvrđeno je za N1.

Slobodan Pavlović
Slobodan Pavlović

Sud BiH je odredio jednomjesečni pritvor i Petru Laziću, Ljiljani Garić i Blagi Blagojeviću.

Svi oni su osumnjičeni za pranje novca, zloupotrebu službenog položaja i falsifikovanje i uništavanje službene dokumentacije, a pritvor im je određen zbog mogućnosti da bi mogli uticati na svjedoke i saučesnike u tim krivičnim djelima, mogli bi ponoviti neko od djela za koje se sumnjiče, dok bi Pavlović i Blagojević zbog posjedovanja dvojnog državljanstva mogli napustiti BiH.

Iz Tužilaštva BiH su danas naveli da će za 30 dana biti okončana istraga kojom će se dokazati da su osumnjičeni učestvovali u pranju novca preko, kako tvrde, navodnog kredita odobrenog Miloradu Dodiku 2007. godine za kupovinu vile u Beogradu te kredita odobrenog 2008. godine za navodno zatvaranje kredita odobrenog godinu dana ranije, a koji je ustvari poslužio za prikrivanje nepostojećeg kredita iz 2007. godine.

Slobodan Pavlović, Petar Lazić, Ljiljana Garić i Blago Blagojević narednih 30 dana provest će u pritvorskoj jedini u Bijeljini, objavila je N1 televizija.

 

Autor