Nedjelja, 26.01.2020
More

  Slalom po nevesinjskim trotoarima

  Podijeli:

  NEVESINJE – Višegodišnja priča da se, za potrebe čišćenja trotoara u Nevesinju nabavi prilagođena mašina nije urodila plodom pa i ove godine svjedočimo kolonama učenika koji, mjesto po sigurnom trotoaru, moraju da gaze kolovoz.

  Naime, trotoari u Nevesinju se čiste bagerima, koji zbog stubova javne rasvjete nisu u mogućnosti da temeljno čiste trotoare pa na nekim mjestima ostavljaju namete koji pješake primoravaju da koriste saobraćajnicu.

  Najteža situacija je, na dijelu trotoara ispred osnovne i srednje škole, gdje nakon školskog zvona, nepregledna kolona učenika mora da se kreće saobraćajnicom što u konačnici stvara i zastoj u saobraćaju.

  Ova situacija do sada, srećom, nije eskalirala, ali, momenat neopreznosti vozača ili pješaka bi mogao imati teške posljedice.

  Računica je i više nego jasna, kupovina nove mašine koja je prilagođenih dimenzija za čišćenje trotoara je udar na budžet opštine, ali bi se, dugoročno gledano otplatila samim tim što se ne bi morala angažovati treća lica za čišćenje užeg gradskog jezgra.

  Ljubiša Bukvić

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI