Slalom po nevesinjskim trotoarima

NEVESINJE – Višegodišnja priča da se, za potrebe čišćenja trotoara u Nevesinju nabavi prilagođena mašina nije urodila plodom pa i ove godine svjedočimo kolonama učenika koji, mjesto po sigurnom trotoaru, moraju da gaze kolovoz.

Naime, trotoari u Nevesinju se čiste bagerima, koji zbog stubova javne rasvjete nisu u mogućnosti da temeljno čiste trotoare pa na nekim mjestima ostavljaju namete koji pješake primoravaju da koriste saobraćajnicu.

Najteža situacija je, na dijelu trotoara ispred osnovne i srednje škole, gdje nakon školskog zvona, nepregledna kolona učenika mora da se kreće saobraćajnicom što u konačnici stvara i zastoj u saobraćaju.

Ova situacija do sada, srećom, nije eskalirala, ali, momenat neopreznosti vozača ili pješaka bi mogao imati teške posljedice.

Računica je i više nego jasna, kupovina nove mašine koja je prilagođenih dimenzija za čišćenje trotoara je udar na budžet opštine, ali bi se, dugoročno gledano otplatila samim tim što se ne bi morala angažovati treća lica za čišćenje užeg gradskog jezgra.

Ljubiša Bukvić

Autor