Početna  /  Skupština opštine Nevesinje: Zadovoljavajuća bezbjednost i rad javnih preduzeća
Hercegovina nevesinje Vijesti

Skupština opštine Nevesinje: Zadovoljavajuća bezbjednost i rad javnih preduzeća

NEVESINJE –  Na 37. redovnoj sjednici Skupštine opštine Nevesinje, osim administrativnih izvještaja o radu sportskih kolektiva i javnih preduzeća, našao se i izvještaj o bezbjedonosnoj situaciji u Nevesinju, koja je ocijenjena zadovoljavajućom, dok su odbornici istakli potrebu da se ovaj stepen bezbjednosti zadrži u periodu oko održavanja Nevesinjske olimpijade, kao i u danima predizborne kampanje koja slijedi.

(FOTO:Moja Hercegovina)
(FOTO:Moja Hercegovina)

Na samom početku zasjedanja predstavnik „Samostalnih privrednih preduzetnika opštine Nevesinje“ Milutin Samardžić izrazio je nezadovoljstvo što je prijedlog Odluke o osnivanju Komisije za pitanja samostalnih privrednih preduzetnika skinut sa dnevnog reda današnjeg zasjedanja i zatražio da se isti uvrsti u dnevni red. Nakon usaglašavanja sa klubovima odbornika zahtjev je prihvaćen, kao i odluka da se u narednih sedam dana formira komisija sačinjena od članova opštinske administracije i predstavnika privatnih preduzetnika.

U nastavku je usvojena odluka da se, skladno republičkim odredbama usvoji Prijedlog Odluke o usklađivanju akta o osnivanju Narodne biblioteke Nevesinje sa Zakonom o bibliotečko – informacionoj djelatnosti  RS kako bi se ispoštovale promjene nadeležnosti koje su sa opštinskog, prešle u nadležnog ministarstva.

Slavenko Lučić, komandir Policijske stanice Nevesinje u svome se izvještaju osvrnuo na prethodni šestomjesečni period istakavši da je nastavljen višegodišnji pozitivan trend smanjenja, naročito teških, krivičnih djela, kao i da je visok procenat rasvjetljenih prekršaja na teritoriji opštine Nevesinje. Odbornici su konstatovali da je bezbjedonosna situacija u Nevesinju zadovoljavajuća i usaglasili se da je neophodno učiniti sve  kako bi  se u narednom periodu, oko Nevesinjske olimpijade i u toku predizborne kampanje, zadržao isti stepen bezbjednosti građana i imovine. Odbornici su podržali inicijativu o neophodnosti povećanog nadzora rubnih dijelova Nevesinja u blizini međuentitetskog razgraničenja, gdje je u prethodnom periodu zabilježen intenzivniji saobraćaj i kretanje lica.

Starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Nevesinje Drago Laketa istakao je zadovoljstvo što je u prethodnom periodu jedinica dobila Vatrogasni dom, novu opremu i vozilo, te dodao da je prethodna godina pozitivna prekretnica u radu jedinice, koja je istom periodu zabilježila 130 uspješnih intervencija.

Milenko Avdalović, direktor ŠG “Botin“ Nevesinje je apelovao na odbornike kao i na opštinsku administraciju da u što skorijem periodu nadležnim institucijama dostavi godišnji plan kako bi se izbjegle administrativne komplikacije, ali se u svome izvještaju osvrnuo i na divlje deponije koje se nalaze u zonama šumskog gazdinstva i apelovao da se taj problem riješi u što skorijem periodu, kako bi se izbjeglo trajno zagađenje prirodne sredine.

U nastavku su predstavnici sportskih klubova, udruženja i ostalih korisnika koja se finansiraju iz budžeta opštine Nevesinje dostavili godišnje finansijske izvještaje i iznijeli koncepte daljnjeg djelovanja.

Ljubiša Bukvić

0 Shares
0 Shares
Copy link