Početna  /  Škole u Republici Srpskoj se zatvaraju na sedam dana, ograničen rad ugostiteljskih objekata
Izdvajamo Republika Srpska

Škole u Republici Srpskoj se zatvaraju na sedam dana, ograničen rad ugostiteljskih objekata

Foto: Klix

Štab je preventivno zaključio da obustavi rad srednjih i osnovnih škola od 26. oktobra do 1. novembra. Škole će organizovati nastavu na daljinu korišćenjem online sistema nastave.

Ugostiteljski objekti će biti zatvoreni već od 22 sata, a u skladu preventivnih mjera. Takođe, donesena je preporuka da se ne održavaju politički skupovi.

U RS-u je došlo do značajnog pogoršanja situacije, rekao je ministar zdravlja Alen Šeranić dodavši da je bh. entitet po skali ozbiljnosti na sredini tabele u Evropi.

Takođe, očekuje se pogoršanje slike kada su u pitanju umrle osobe koje su bile zaražene korona virusom.

Ranije je rečeno da se zabranjuje muzika uživo u ugostiteljskim objektima, zabranjuju se privatna okupljanja do 10 lica što uključuje svadbe i slave.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je sjednici štaba, a član predsjedništva BiH Milorad Dodik ranije je rekao da je epidemiološka situacija u Republici Srpskoj teška i kompleksna, a da je najveći problem opterećenost zdravstvenog sektora.

Apelovao je na građane Republike Srpske da se pridržavaju propisanih mjera da bi se spriječilo širenje korona virusa, odnosno da nose zaštitne maske, drže distancu i održavaju ličnu higijenu, te smanje kontakte i okupljanja.

Na pitanje da li je zbog epidemije moguće očekivati zatvaranje nekih privrednih subjekata, Dodik je rekao da će svi koji se ne budu pridržavali propisanih mjera biti rigorozno kažnjeni i zatvoreni.

Izvor: Klix

5 Shares
Copy link
Powered by Social Snap