Početna  /  Sjeverna Koreja prijeti da će “nemilosrdno opustoštiti” SAD
Svijet Vijesti

Sjeverna Koreja prijeti da će “nemilosrdno opustoštiti” SAD

Vojska Sjeverne Koreje zaprijetila je danas da će “nemilosrdno opustoštiti” SAD ukoliko odluče da napadnu tu zemlju, u vrijeme kada se grupa američkih nosača aviona kreće ka regionu zbog porasta zabrinutosti da bi Pjonjang mogao da izvrši šestu nuklearnu probu.bomba

“Naš najžešći odgovor SAD i njihovim podaničkim snagama biće preduzet na takav nemilosrdan način da neće dozvoliti agresorima da prežive”, navodi se u saopštenju sjevernokorejske vojske, koji je prenijela državna agencija te zemlje KCNA, navodi Rojters.

Prethodno je američka televizija En-Bi-Si njuz, pozivajući se na upućene obavještajne američke zvaničnike, objavila da su SAD spremne da pokrenu preventivni udar konvencionalnim naoružanjem na Sjevernu Koreju ukoliko dođe do još jednog nuklearnog testa.

Pentagon je odbio da komentariše tvrdnje američke televizije En-Bi-Si njuz.

Američki obavještajni zvaničnici su dodali da su postavljena dva razarača SAD 480 kilometara od obale Sjeverne Koreje koji imaju mogućnost lansiranja krstarećih raketa “Tomahavk” na teritoriju te zemlje.

Sjeverna Koreja je već upozorila o “velikom događaju”, a zvaničnici SAD kažu da sve ukazuje da se radi o nuklearnom testu koji bi mogao da se dogodi ovog vikenda uoči 105. rođendana osnivača Severne Koreje Kim Il-Sunga, prenosi En-Bi-Si njuz (NBC news).

Teški američki bomarderi pozicionirani su u bazi na teritoriji države Guam u slučaju napada na Sjevernu Koreju, a ranije ove nedjelje, udarna grupa američke Mornarice “Karl Vinson” poslata je u region, navodi En-Bi-Si.

Napad SAD obuhvatio bi rakete, bombe, kao i sajber napade i postavljanje specijalnih jedinica na teren, navodi američka televizija.

0 Shares
0 Shares
Copy link