Početna  /  Sjednica NS RS: Danas o zakonu o lokalnoj samoupravi
Bosna i Hercegovina Republika Srpska

Sjednica NS RS: Danas o zakonu o lokalnoj samoupravi

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće danas nastavljena raspravom o Prijedlogu zakona o lokalnoj samoupravi, kojim je omogućeno da skupština na prijedlog Vlade može raspustiti lokalni parlament, a odluku o raspuštanju skupština dostavlja Centralnoj izbornoj komisiji. 

nsrs-rs

U prijedlogu se navodi da Narodna skupština može da raspusti skupštinu jedinice lokalne samouprave ako se ne konstituiše u roku od šest mjeseci od dana potvrde rezultata izbora od nadležnog organa.

Ovim zakonskim rješenjem definisano je da se lokalni parlament može raspustiti ako u zakonom određenom roku ne donese budžet jedinice lokalne samouprave koji je predložen na način, u rokovima i po prostupku propisanim zakonom.

Narodna skupština razmatraće i Prijedlog zakona o službenicima i namještenicima u organima jedinice lokalne samouprave.

Poslanici će razmatrati Prijedlog zakona o mirnom rješavanju radnih sporova i Prijedlog zakona o pozorišnoj djelatnosti.

Biće razmatran i Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o Fondu i finansiranju zaštite životne sredine Republike Srpske, te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o premjeru i katastru Republike Srpske.

Nastavak sjednice zakazan je za 10.00 časova.

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap