Početna  /  Sjednica Narodne skupštine RS, Stanivuković udario na četvrtog potpredsjednika: Ti si, druže, gori od bijelog hljeba!
Bosna i Hercegovina

Sjednica Narodne skupštine RS, Stanivuković udario na četvrtog potpredsjednika: Ti si, druže, gori od bijelog hljeba!

U Banjaluci je danas počeo nastavak prve redovne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj se biraju potpredsjednici parlamenta, a potom će uslijediti prvo posebno zasjedanje na kojem će biti birani delegati za Vijeće naroda RS i Dom naroda parlamenta BiH.

Foto: N1

Klub poslanika SNSD-a predlaže za potredsjednicu NSRS Željku Stojičić, po nacionalnosti Hrvatica, saopštio je Radovan Višković.

Klub poslanika Srpske demokratske stranke SDS-a je predložio za potpredsjednicu NSRS Sonju Karadžić za potpredsjednika parlamenta, naveo je Miladin Stanić

Klub poslanika Ujedinjene Srpske za kandidata za potpredsjednika NSRS predlaže Milana Petkovića, člana Ujedinjene Srpske, saopštila je Natalija Trivić.

Klub poslanika Zajedno za BiH u ime bošnjačkog naroda predložio je Senada Bratića, rekao je Edin Ramić, ispred ovog Kluba.

Draško Stanivuković rekao je da je znao da će ova vlast biti skupa jer je sastavljena od preletača. Obrušio se na izbor četiri potpredsjednika

“Postavljan suštinsko pitanje Milanu petkoviću šta će biti njegov doprinos, koji angažman, koji program, šta je to što će dodatno koštati 400 hiljada maraka. Ti si gori od bijelog hljeba. Jesmo li se opet ujedinili da uzmemo pare od naroda. Auustrijski parlament ima tri a mi četiri potpredsjednika. ” rekao je Stanivuković.

Milan Petković rekao je kako je Stanivuković pogrešno citirao poslovnik i Ustav RS, jer Ustav RS predlaže izbor dva do četiri potpredsjednika

“Biraju se dva do četiri. Da li ćemo mi izabrati dva ili tri ili četiri, slobodna je volja poslanika. Niko nije ni prvi ni drugi ni treći. Vi možete da ne podržite jednog od četiri predložena kandidata” kazao je Milan Petković

Igor Žunić (SNSD) rekao je da ne zna d ali d aga zove kolega jer nije položio zakletvu.

“Tražiću da položite zakletvu. Drugo nadam se da ste oprali svoj obraz nakon izjava da nećete ući u skupštinu. Krivi navod, ortodoksna je laž da potpredsjednik košta 280.000 maraka.Ako ste imalo pošteno, plata poslanika je tolika, plus dodatak na potpredsjednika.” kazao je Igor Žunić.

0 Shares
0 Shares
Copy link