Početna  /  Sjajna Tijana Bošković izblokirala Brazilke i odvela Ezačibaši do polufinala
bileća Hercegovina Svijet Vijesti

Sjajna Tijana Bošković izblokirala Brazilke i odvela Ezačibaši do polufinala

Bilećanka Tijana Bošković donijela je, sa 28 poena i 7 blokova, pobjedu turskom klubu Ezačibašiju u utakmici  četvrtfinala FIVB svjetskog klupskog šampionata u ženskoj odbojci. Time se njena ekipa plasirala u polufinale najelitnijeg odbojkaškog takmičenja u svijetu, a Bošković je proglašena najuspješnijom igračicom utakmice.

Foto: Fivb
Foto: FIVB

U velikom preokretu ekipa iz Turske slavila je noćas protiv  Rexona-Sesc iz Rio de Žaneira rezultatom 3:2 (25-27, 25-19, 22-25, 25-18, 15-11), u drugom meču trećeg dana ovoga šampionata.

Ključna igračica u pobjedi Ezačibašija bila je Bilećanka Tijana Bošković, koja je zapečatila sudbinu brazilske ekipe, a u ovom meču napravila je 28 poena, imala sedam blokova i jedan as servis, što ju je učinilo najuspješnijom igračicom utakmice.

Brazilska ekipa povela je sa 2:0, no njihovo vodstvo se brzo istopilo jer je Ezačibaši doslovno izblokirao njihovu pobjedu.

Turski klub je stao u kraj ekipi Rexone sa svoje tri najbolje igračice – Tijanom Bošković, Džordan Larson Burbak i Tatianom Košelevom. Njih tri napravile su čak 62 poena iz napada, što im je na kraju donijelo preokret i pobjedu.

Izvor: FIVB

Moja Hercegovina

0 Shares
0 Shares
Copy link