Petak, 24.01.2020
More
  Početna Vijesti

  Sirijske snage zarobile britanske vojnike

  Podijeli:

  DAMASK – Pripadnici sirijske vojske zarobili su određen broj britanskih vojnika tokom vojne operacije u području sirijske istočne Gute, prenijela je agencija “El Majadin”.

  Smatra se da su zarobljeni vojnici dio međunarodnih snaga koje su raspoređene u području kako bi izvršile kopneni napad na sirijsku prijestonicu Damask, u saradnji sa SAD.

  U izvještaju medija navodi se da su SAD i druge članice NATO saveza, uključujući Jordan i Izrael, planirale da izvrše napad sa nekoliko frontova, ali da je plan propao usljed brzog napredovanja sirijskih oružanih snaga tokom prošlog mjeseca.

  U okviru zavjere su, navodno, planirani masivni vazdušni napadi SAD, kao i napadi izraelskih aviona, kako bi se otvorio put za napad kopnenih snaga, prenio je “Sputnjik”.

  “Nakon što je otkrivena zavjera, komandanti sirijskih i ruskih snaga su započeli operaciju u istočnoj Guti, kako bi odbili napade”, izjavili su neimenovani izvori za “El Majadin” i agenciju “Fars”.

  Pošto je zavjera propala usljed brzog napredovanja sirijske vojske, SAD su otkazale sve operacije stranih jedinica i naredile da se smjesta povuku iz istočne Gute, kroz istočna predgrađa Damaska, uključujući grad Dumu.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI