Početna  /  SIPA u Trebinju uhapsila osobu zbog sumnje da se spremala za sirijsko ratište
Hercegovina

SIPA u Trebinju uhapsila osobu zbog sumnje da se spremala za sirijsko ratište

TREBINjE – Poznat je identitet osobe koju su pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros uhapsili u Trebinju.

kenan-krso
Foto: N1 televizija

Kako saznaje N1, riječ je o Kenanu Krši, odranije poznatog policiji, a i široj javnosti. On je, naime,  privođen zbog dovođenja u vezu s terorističkim aktivnostima. Saznajemo da je uhapšen u Bugarskoj pa je preko Srbije izručen bh. vlastima.

Kršo je početkom prošle godine priveden nakon što je u jednoj sarajevskoj džamiji izazvao incident. On je s još dvije osobe u džamiju ušao noseći majicu ISIS-a.

Uhapšen je 15. aprila 2015. godine, a kako je tada saopćeno iz Državne agencije za istrage i zaštitu – zbog sumnje da je učestvovao u određenim aktivnostima koje se mogu dovesti u vezu sa terorizmom.

Tom prilikom pretresni su objekti koje je Kršo koristio, a oduzeto vatreno oružje bez odgovarajuće dokumentacije i drugi predmeti.

Kako je saopćeno iz SIPA-e, uhapšena osoba bit će privedena u službene prostorije Agencije, gdje će biti kriminalistički obrađena, nakon čega će se, shodno uputama postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH, odlučiti o njenom daljem statusu. Protiv navedene osobe SIPA će Tužilaštvu BiH podnijeti izvještaj o postojanju osnova sumnje o počinjenom krivičnom djelu.

9 Shares
9 Shares
Copy link