Početna  /  Sin poslanika u Narodnoj skupštini RS ponovo na meti policije zbog droge
Istrage Izdvajamo

Sin poslanika u Narodnoj skupštini RS ponovo na meti policije zbog droge

Marko Tubin, sin poslanika u Narodnoj skupštini RS Milana Tubina, ponovo je ovih dana imao probleme sa zakonom, odnosno opet se našao na meti policije zbog droge, saznaje Moja Hercegovina.

Prema saznanjima našeg portala Marko Tubin je ovaj put isključen iz saobraćaja zbog sumnje da je drogiran upravljao automobilom, a podsjetimo, ovo nije prvi put da se ime Tubina juniora povezaju sa narkoticima.

Da je pomenuti kontrolisalan za naš portal potvrdili su i u Policijskoj upravi Prijedor.

“Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, 9. avgusta oko 19.10 časova, postupajući po republičkoj akciji pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova, zaustavili su i kontrolisali vozilo ‘BMW’ kojim je upravljao M.T. iz Prijedora”, rekli su u prijedorskoj policiji.

Oni su pojasnili da M. T. nije pristao na zahtjev policije da se testira na prisustvo opojnih droga u organizmu, što automatski znači da priznaje da u njegovom organizmu ima narkotika.

“Vozač M. T. je odbio da se testira čime je počinio prekršaj iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini, zbog čega je isključen iz saobraćaja i uručen mu je prekršajni nalog”, pojasnili su u Policijskoj upravi Prijedor za naš portal.

Prije četiri mjeseca, Marko Tubin se takođe našao na meti policije zbog narkotika. Iako su tada pojedini mediji objavili da je u ovom slučaju droga nađena kod njegovog oca Milana, izvor našeg portala je objasnio da se ipak i u ovom slučaju radilo o mlađem Tubinu.

“Do nesporazuma je navjerovatnije došlo zbog toga što je vozilo kojim je upravljao Marko, registrovano na njegovog oca. Pa su zbog toga pojedini novinari mislili da se radilo o Milanu Tubinu”, rekao je naš izvor blizak istrazi.

Prema njegovi riječima, sredinom aprila ove godine, policija je tada zaustavila automobil kojim je upravljao Marko Tubin i tada je pregledom vozila pronađena marihuana.

“Nije se tu radilo o velikoj količini marihuane, tu je bilo nekoliko grama te opojne droge. Tokom istrage i saslušanja osoba koje su se nalazile u automobilu, tada je utvrđeno da droga navodno nije njegova. Tom prilikom jedan od mladića koji se druži sa njim, rekao da je pakovanje sa marihuanom njegovo”, kaže naš sagovornik.

Dodaje da je zatim u ovom slučaju Marku dodijeljena uloga svjedoka u slučaju protiv njegovog prijatelja, a protiv kojeg će biti podnesen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Prijedoru zbog sumnje da je počinio krivično djelo omogućavanje u uživanju opojnih droga.

Izvor našeg portala ističe da niko nije „nasjeo“ na ovu priču i da je vjerovatno Tubinov drug preuzeo krivicu na sebe.

I stariji Tubin nedavno je imao takođe dosta posla sa policijom, ali ne kao optuženik. On je nedavno na sjednici Narodne skupštine Republike Skupštine iznio veoma ozbiljne optužbe. Izjavio je da se na području Prijedora dešava afera prostitucije, te je naglasio da to sve zataškava „jedna opoziciona političarka, u pokušaju“.

“Tu se nalazi Sportsko tehnički centar Prijedor čiji vlasnik angažuje sve djevojke, iznajmljuje stan iznad kafića. Policija je obavila informativni razgovor sa svim osobama, privodila je neke pojedince. Ali sve se svodilo na infomativni razgovor. Građani sumnjaju da se to zataškava od jednog političara”, rekao je Tubin na sjednici NSRS.

On je potom rekao da će u MUP predati pismene informacije kojima navodno raspolaže.

Nakon zasjedanja skupštine, odmah je otvorena istraga u ovom predmetu. Tubin je pozvan u policiju da ispriča svoja saznaja, a predmet je otvorilo i Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru.

Za sada nije poznato šta se dešava sa tim predmetom i da li se mogu uskoro očekivati hapšenja zbog ovog slučaja.

Inače, Milan Tubin je poslanik Socijalističke partije Srpske, a donedavno je bio dugogodišnji član SDS-a.

7 Shares
7 Shares
Copy link