Početna  /  Šešelj: Planiram da odem do Zagreba i prošetam Trgom bana Jelačića
Srbija

Šešelj: Planiram da odem do Zagreba i prošetam Trgom bana Jelačića

BEOGRAD – Lider SRS Vojislav Šešelj ocenio je da žalba predstavnika Haškog tribunala na njegovu oslobađajuću presudu teško da može dovesti do nekog rezultata.

vojislav-seselj-1
Vojislav Šešelj (Foto: Gettyimages)

“Valjda će se žaliti ali nemaju nikave argumente, prema tome teško da nešto mogu postići”, rekao je za televiziju N1 Šešelj, koga je ranije danas Haški tribunal oslobodio optužbi za zločine nad Hrvatima i Muslimanima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH, 1991-93.

On je naveo i da ga niko od bivših kolega iz SRS a koji su danas u Srpskoj naprednoj stranci nije zvao tokom dana, a najavio je i da će podneti žalbu protiv Hrvatske zbog zabrane ulaska u tu zemlju.

“Žaliću se njihovoj višoj instanci, da li je to Upravni sudu ili kako se već zove ta instanca saznaću uskoro…planirao sam da odem u Zagreb i da prošetam Trgom bana Jelačića, da odem u gradsku kafanu, razgledam knjižare…”, rekao je Šešelj.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske ranije je zabranilo Šešelju ulazak u Hrvatsku zbog opasnosti od ugrožavanja javnog poretka, a premijer Tihomir Orešković je izjavio da će lider radikala biti uhapšen ako dođe u Hrvatsku.

Portparolka policije Helena Biočić izjavila je agenciji Beta da je ta odluka u skladu sa Zakonom o strancima koji predviđa mogućnost da se strancu odbije ulazak u Hrvatsku zbog opasnosti od ugrožavanja javnog poretka Hrvatske, nacionalne sigurnosti ili javnog zdravlja.

Haški tribunal oslobodio je Šešelja optužbi za zločine nad Hrvatima i Muslimanima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH, 1991-93.

Šešelj je oslobođen krivice za zločine protiv čovečnosti – progon nesrba na političkoj, rasnoj i verskoj osnovi deportaciju i prisilno premeštanje kao i za kršenje zakona i običaja rata.

215 Shares
Copy link
Powered by Social Snap