Početna  /  Šešelj iz protesta zapalio zastave EU i NATO
Srbija Vijesti

Šešelj iz protesta zapalio zastave EU i NATO

Lider SRS Vojislav Šešelj došao je ispred zgrade Specijalnog suda iako je njegovo saslušanje odloženo i u prisustvu pristalica zapalio zastave EU i NATO.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Šešelj je danas trebalo da bude saslušan povodom zahteva Haškog tribunala za njegovo izručenje toj instituciji, u kojoj 31. marta treba da mu bude izrečena prvostepena presuda po optužbama Haškog tužioca, ali je Viši sud saopštio da se saslušanje otkazuje iz procesnih razloga.

Šešelj je pre toga novinarima rekao da je saslušanje otkazano, kako je obavešten, jer pretresno veće Međunarodnog tribunala nije dostavilo odgovor na zahtev Srbije povodom određenih procesnih pitanja.

Lider radikala je napomenuo da jedva čeka da se saslušanje ponovo zakaže “da im objasnim iz kojih pravnih razloga ne može da bude izručen Haškom tribunalu”.

On smatra da Srbija, kako je rekao, više nije nezavisna posle potpisivanja sporazuma sa NATO, i da je zato u znak protesta zapalio zastave EU i NATO.

Primetno je i pojačano prisustvo policije ispred zgrade suda.

Viši sud u Beogradu sinoć je saopštio da je saslušanje Šešelja otkazano iz procesnih razloga i da je on o tome obavešten u popodnevnim časovima.

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap