Početna  /  Šešelj dobio diplomatski pasoš: Dolazim u Zagreb
Srbija Vijesti

Šešelj dobio diplomatski pasoš: Dolazim u Zagreb

Predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj objavio je na svom Tviter profilu da je dobio diplomatski pasoš.

Foto: N1
Foto: N1

“Dobio sam diplomatski pasoš. Uskoro idem u Zagreb. Nadam se da mi kao uglednom srpskom diplomatu, hrvatske snage neće praviti nikakve smetnje”, napisao je Šešelj na Tviteru.

Orešković poručio: Šešelj nepoželjan, biće uhapšen

Odlazeći premijer Hrvatske Tihomir Orešković izjavio je da će lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj biti uhapšen ako pokuša da uđe u Hrvatsku.

– Јa mislim da svi znamo da je Šešelj u Hrvatskoj persona non grata i po toj definiciji on nije dobrodošao, a ako dođe, biće uhapšen – rekao je Orešković.

Hrvatski MUP je krajem marta zabranio eventualni ulazak lidera radikala Vojislava Šešelja u Hrvatsku zbog opasnosti od ugrožavanja javnog poretka.

MUP je tada obavijestio graničnu kontrolu da Šešelju izda rješenje o odbijanju ulaska u Hrvatsku. Zakon o strancima predviđa mogućnost da se strancu odbije ulazak u Hrvatsku zbog opasnosti od ugrožavanja javnog poretka, nacionalne sigurnosti ili javnog zdravlja.

MIP Srbije potvrdio je danas da je Šešelj dobio diplomatski pasoš na šta ima zakonsko pravo kao narodni poslanik Skupštine Srbije.

Šešelj je na svom tviter profilu napisao ranije danas da je dobio pasoš i da se nada da mu hrvatske vlasti “kao uglednom diplomati” neće praviti nikakve probleme.

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap