Početna  /  Šešelj: Ako budu bezobrazni, Hrvati će morati strepiti od mog odgovora (VIDEO)
Srbija Vijesti

Šešelj: Ako budu bezobrazni, Hrvati će morati strepiti od mog odgovora (VIDEO)

Trinaest godina nakon predaje Vojislava Šešelja haškom sudu, Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) odlučio je, u izricanju prvostepene presude, da četnički vojvoda Vojislav Šešelj nije kriv ni po jednoj tački optužnice.

vojislav_seselj

Raspravno vijeće Međunarodnog kaznenog suda oslobodilo je Vojislava Šešelja po svim tačkama optužnice za ratne zločine u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH.

Vojislav Šešelj je po izricanju ove presude slobodan čovjek, kazao je predsjednik Sudskog vijeća Jean Claude Antonetti.

“DAME i gospodo hvala što ste došli u ovako velikom broju. Nakon drakonskih kazni Srbina pojavilo se dvoje časnih sudaca koji su pokazali da su profesionalizam, čast i obraz iznad političkih pritisaka.

Izražavam žaljenje što su moji prijatelji Martić u zatočeništvu, Tolimir koji je pogubljen u Haagu, Karadžić… Što nisu imali tako časne suce.

“Moj stav prema Haagu kao antisrpskom sudu nije se ni za dlaku promijenio”

“Kad sam završio svoj posao više me nisu interesovali. Mogao sam bar malu kaznu dobiti, da ne bijesne ovako srpski neprijatelji. Koliko je Srba pobijeno u odcijepljenoj Sloveniji? Koliko su Hrvati pobili Srba u gradovima pod svojom kontrolom, a preko 600.000 protjerali.

Svjetska javnost je to zaboravila, ali mi kao narod nikada nećemo. Oni koji su nas bombardovali nikada nam neće moći biti prijatelji.”

Na pitanje novinara Indexa hoće li sada ideja Velike Srbije konačno umrijeti, Šešelj je odgovorio:

“Jest vam logično pitanje, ideja velike Srbije će živjeti i bez mene. Tražim odštetu od 12 miliona evra od Haaga. Ja sam uvijek bio prihvatljiv svim ljudima u Srbiji.

 

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap