Subota, 18.01.2020
More

  Saznajte imena uhapšenih u akciji FUP-a

  Podijeli:

  Po nalogu i pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo pripadnici Federalne uprave policije lišili su slobode četiri osobe na području Zeničko-dobojskog, Tuzlanskog i Sarajevskog kantona.

  fup-hapsenje
  Foto: N1 BiH

  Kako saznaje N1 uhapšeni su Esed Džananović, izvršni direktor za distribuciju Elektroprivrede BiH, Safet Bibić, tehničar u UKCS te Ramiz Karavdić i Nedžad Trako.

  Osobe lišene slobode osumnjičene su da su počinile krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela, primanje poklona ili drugih obilka koristi i primanje nagrade ili drugih oblika koristi za trgovinu uticajem.

  Sumnjiče se da su organizovali grupu te koristeći svoj uticaj zapošljavali osobe u javna preduzeća, zdravstvene i visokoškolske ustanove u Federaciji tako što su zahtjevali i primali novac ili druge oblike koristi.

  U toku su pretresi na nekoliko lokacija na području Zeničko-dobojskog, Tuzlanskog i Sarajevskog kantona.

  Nakon kriminalističke obrade u Federalnoj upravi policije, osobe lišene slobode biće predate u nadležnost Tužilaštva KS. Nakon što ih sasluša postupajući tužilac, odlučiće o daljim mjerama.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  Elektrokrajina nezakonito reklamira privatna preduzeća, krivične prijave protiv odgovornih

  U septembru mjesecu prošle godine, javno preduzeće "Elektrokrajina" je uz račune za električnu energiju distribuiralo i letke fondacije "Djeca nam se rađala", u kojoj...

  POVEZANE VIJESTI