Početna  /  Šarović: Ovakvih rezolicija je u posljednjih 30 godina bilo više od 100
Izdvajamo Republika Srpska

Šarović: Ovakvih rezolicija je u posljednjih 30 godina bilo više od 100

Mirko Šarović (Foto: Moja Hercegovina)
Mirko Šarović, predsjednik SDS-a rekao je u obraćanju u Narodnoj skupštini Republike Srpske da je rezolucija, kao ona što je nedavno usvojena u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, u posljednjih 30 godina bilo više od 100.

On je rekao da je suština Rezolucije bila da se osudi ustaški pokret i održavanje mise za Blajburg te predaja jasenovačke građe.

“Suština zakazivanja sjednice NSRS je da se opravda priča oko jasenovačke građe i da nam se proda to kao nešto što je dobro”, rekao je Šarović dodajući da je amandman na jasenovačku građu izvorno SDS-ov, a ne nečiji iz Sarajeva.

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, rekao je da je od izuzetne važnosti što se Rezolucijom osuđuje uplitanje Hrvatskog sabora u vezi događaja i mise za Blajburg.

“Opravdano je da Parlament BiH od Predsjedništva BiH i Ministarstva vanjskih poslova BiH traži da se osudi uplitanje Hrvatskog sabora”, rekao je Borenović dodajući da je za njega nezamislivo i sramno da je osim HDZ-a samo SNSD bio protiv.

On je rekao da je jedan od razloga zbog kojeg SNSD nije glasao je i jasenovačka građa jer je Milorad Dodik, tadašnji predsjednik Vlade RS i aktuelni predsjednik SNSD-a, to predao i ona je na kraju završila u Hrvatskoj.

U Banjaluci se održava posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske o Rezoluciji o poštovanju žrtava fašističkog režima i pokreta, koju je usvojio Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

(Nezavisne)

5 Shares
Copy link
Powered by Social Snap