Početna  /  Saopštenje neformalne grupe ”Glas naroda 2021.”: Poštovani narode, ovoga puta biće po Vašem ili se svi možemo izljubiti i raseliti po bijelom svijetu!
Izdvajamo Teme i komentari

Saopštenje neformalne grupe ”Glas naroda 2021.”: Poštovani narode, ovoga puta biće po Vašem ili se svi možemo izljubiti i raseliti po bijelom svijetu!

Na redakcijski mejl našeg internet magazina stiglo je Saopštenje neformalne grupe ”Glas naroda 2021.”. U tekstu mejla koji je poslat na adrese gotovo svih bosanskohercegovačkih medija, navodi se da su izbori koji će se održati sljedeće godine momenat koji narod prepoznaje kao ključni, tačnije, kako se navodi ”nadamo se da ćete prepoznati momenat kada više nema nazad, a naprijed sa ovakvom garniturom političara (iz vlasti, ali i ogromna većina neiskrenih opozicionara) ne postoji”.  Stoga, kako dalje navode u mejlu, žele prenijeti poruku da narod želi istinske promjene nakon čega slijedi Saopštenje koje prenosimo u cjelosti i bez izmjena. U mejlu se, kao prilog, nalazi i kratki video sa porukom ”narod je odlučio”.

Saopštenje neformalne grupe građana “Glas naroda 2021.”:

Narod je rekao svoje! Hitno zahtijevamo objavu kandidata opozicije za ključne funkcije!

Poštovani narode!

Ovoga puta biće po Vašem ili se svi možemo izljubiti i raseliti po bijelom svijetu. Ne smijemo dozvoliti da ova istorijska prilika za istinske promjene propadne i da nova vlast bude samo nastavak stare… Ako smo ikada imali priliku da biramo prave ljude, onda je to sada. Nebojša Vukanović i Jelena Trivić MORAJU biti u prvom planu i mora im se dati prilika da RS konačno dovedu u red! Uz njih postoji još mnogo mladih, ali i onih starijih koje politika nije uprljala i koji su ostali potpuno čistog obraza.

Želimo takve ljude na čelu Republike Srpske, a ne kalkulante koji dolazak na vlast vide isključivo kao priliku za enormnim bogaćenjem i sticanjem ostalih benefita.

Narod je rekao svoje na protestu koji je održan 2.10. u Banjaluci.

Sve češće i glasnije u svim krajevima RS čuje se glas nezadovoljnih i pozicijom i dobrim dijelom opozicije, a jedni od rijetkih kojima se bezrezervno vjeruje su Vukanović i Trivić. Vrijeme je da se građani oslobode stranačkih okova, ucjena, prijetnji i da napokon svi oni koji su nas decenijama vodili u provaliju odgovaraju za sva nedjela prema sopstvenom narodu!

Ako sada ne budemo složni u namjeri da ostvarimo izbornu pobjedu koja neće značiti samo promjenu vlasti već promjenu sistema iz korijena, drugih prilika za to nećemo ni imati.

Zato pozivamo opoziciju da što prije izađe u javnost sa imenima kandidata za inokosne funkcije, a to su kandidat za predsjednika RS i kandidat za člana Predsjedništva. Ne želimo da izbor tih ljudi bude stranački dogovor već da to budu imena koja je narod već izabrao: Nebojša Vukanović i Jelena Trivić. Ukoliko njih dvoje ne vide sebe na jednoj od ovih funkcija, tj. smatraju da sa neke druge pozicije mogu ostvariti više u cilju istinskih promjena sistema, onda treba da im se dozvoli da izaberu ulogu u kojoj se mogu najviše dati i ostvariti u cilju sistemskih promjena.

Sve ostale kombinacije opozicije smatraćemo nedobronamjernim kalkulacijama koje za cilj imaju foteljašenje a ne sistemske promjene!

Dosta je sa političarenjem, ovaj put mi biramo!

Neformalna grupa građana “Glas naroda 2021.” koja je radom na terenu i opipavanjem pulsa stanovnika širom RS prepoznala momenat koji se ne smije prokockati. Narod želi istinske promjene – dosta mu je i Kurte i Murte! – navodi se u Saopštenju.

 

 

4 Shares
Copy link
Powered by Social Snap