Početna  /  Saopštenje Doma zdravlja LJubinje povodom prvozaraženih korona virusom
Hercegovina

Saopštenje Doma zdravlja LJubinje povodom prvozaraženih korona virusom

MH
ljubinje MH
Dom zdravlja LJubinje je povodom prvozaraženih korona virusom objavilo saopštenje za građane u kojem se navodi da će ova zdravstvena ustanova raditi sa smanjenim kapacitetima i prilagođeno novonastaloj situaciji. Saopštenje prenosimo u cjelosti.

Povodom trenutne epidemiološke situacije u kojoj su tri osobe sa prebivalištem na teritoriji opštine LJubinje pozitivne na virus Covid -19, obavještavamo naše pacijente da će u narednom periodu Dom zdravlja raditi u smanjenom kapacitetu i da će primati samo hitne slučajeva kao i one pacijente sa povišenom tjelesnom temperaturom i respiratornim tegobama. Za uzimanje redovne terapije najbolje se prvo javiti na telefon broj 059/ 630-350, kao i za sve ostale informacije. Sve restriktivne mjere se sprovode u cilju zaštite stanovništva od zaraznih bolesti, a naš je cilj, u ovom momentu, svesti dolaske i kontakte na minimum i ne praviti nikakve grupacije unutar ustanove. Naravno, svi pacijenti će biti zbrinuti po prioritetima u dogovoru sa nadležnim ljekarom.

Apelujemo na sve sugrađane koji imaju povišenu tjelesnu temperaturu i respiratorne poteškoće da se jave svom porodičnom ljekaru koji će ih pregledati i u slučaju uočene potrebe iste testirati. Samo na taj način, našom odgovornošću, možemo spriječiti da se navedena situacije ne pogorša.

SAVJETI ZA GRAĐANE
– Redovno perite ruke toplom vodom i sapunom ili koristite sredstvo za dezinfekciju na bazi alkohola.
– Izbjegavajte rukovanje i održavajte rastojanje od 1 metar prilikom razgovora.
– Izbjegavajte dodirivanje lica, usta, nosa i očiju;
– Izbjegavajte bliski kontakt sa osobama koje imaju povišenu temperaturu, kašalj i/ili kratak dah.
– Provjetravajte prostorije.
-OBAVEZNO NOSITE MASKU U ZATVORENIM PROSTORIJAMA

Uprava Doma zdravlja LJubinje

 

5 Shares
5 Shares
Copy link