Početna  /  Saobraćaj potpuno obustavljen u blizini Sarajeva
Bosna i Hercegovina

Saobraćaj potpuno obustavljen u blizini Sarajeva

Saobraćaj je jutros u blizini Sarajeva potpuno obustavljen, a u toku je čišćenje snijega na području Bogatića (M-18 Sarajevo-Trnovo).

FOTO: Ilustracija
FOTO: Ilustracija

Na ovom lokalitetu saobraćaj je trenutno obustavljen. Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila u tunelu Oštri (Butile-Jošanica) saobraćaj je otežan i odvija se usporeno.

Zbog snijega, otežano je saobraćanje na većini putnih pravaca u BIH. Posebno se skreće pažnja na dionice u višim planinskim predjelima, gdje snijega na kolovozu ima od 2 do 5 cm, a na putnom pravcu Glamoč-Mlinište i preko 5 cm. Na ovom području dodatne poteškoće vozačima pričinjava jak vjetar, koji stvara snježne nanose.

Iako je zakonska obaveza posjedovanja zimske opreme bila na snazi do 15.04., iz BIHAMK-a apeluju na vozače da na put ne kreću bez iste. To se posebno odnosi na vozače teretnih vozila sa prikolicom i šlepere. Prilagodite vožnju trenutnom stanju i uslovima na putu. Upozorava se i na dosta slomljenog drveća koje je, pod težinom snijega, palo na kolovoz, kao i na odrone kamenja na kolovoz, saopšteno je iz BIHAMK-a.

0 Shares
0 Shares
Copy link