Početna  /  Samo neka je budžet RS: Ranki Mišić Nadzorni odbor PREF-a, UO Fonda PIO, njenoj snahi posao u Ministarstvu rada
Istrage Izdvajamo

Samo neka je budžet RS: Ranki Mišić Nadzorni odbor PREF-a, UO Fonda PIO, njenoj snahi posao u Ministarstvu rada

Ranka Mišić

Predsjednica Saveza sindikata RS Ranka Mišić ponovo je u fokusu javnosti. Ne, nije riječ ni o kakvom protestu u režiji organizacije na čijem je čelu ili borbi za radnička prava već novim primanjima iz budžeta Srpske koja će se sliti u njen džep.

Pored dobro poznate funkcije višedecenijskog, neki će reći i doživotnog, lidera republičkog sindikata Mišićka je i član Upravnog odbora Fonda Penzijsko-invalidskog osiguranja RS, a odnedavno i Nadzornog odbora Društva za upravljanje Penzijskim rezervnim fondom (PREF), na period od četiri godine.

Prepreka posljednjem imenovanju nije bilo ni to što je Fond PIO osnivač PREF-a, dok UO Fonda PIO vrši funkciju Skupštine Penzijskog rezervnog fonda. Po mnogima, Mišićka se novom funkcijom našla u sukobu interesa, po njoj, sve je u zakonskim okvirima.

Sukobom interesa ne smatra ni zaposlenje svoje snahe, i to bez konkursa, u Ministarstvu rada i boračko – invalidske zaštite RS, koje je direktno nadležno za sve ono za šta se Mišićka, bar deklarativno, bori!

Ranka Mišić je aktivni član Saveza sindikata RS još od 1997. godine, a na njenom čelu je već 21 godinu. Trenutno obavlja svoj peti uzastopni mandat.

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap