Utorak, 28.01.2020
More

  Salihović najavio krivičnu prijavu protiv Mektića

  Podijeli:

  Nastavak disciplinskog postupka protiv Gorana Salihovića, suspendovanog glavnog državnog tužioca, počeo je jutros na Sudu BiH, a planirano je saslušanje šest svjedoka odbrane.

  Foto: N1
  Foto: N1

  Riječ je o četiri tužioca BiH koja su već saslušana u ovom predmetu kao svjedoci optužbe, a to su Dubravko Čampara, Eldina Biuk, Mirza Hukeljić i suspendovani Božo Mihajlović.

  Kabinet disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTV) BiH tereti Salihovića za zloupotrebu položaja i ovlaštenja dok je bio na čelu Tužilaštva BiH. Između ostalog, on se tereti da je zaposlenike svog kabineta nezakonito ovlastio da rade tužilački posao.

  O tome će govoriti ovi tužioci koji su u disciplinskoj tužbi potvrdili da su samo formalno vodili predmete, a da su Salihovićevi savjetnici Emil Pinkas i Hasan Pleh vodili istrage, iako nisu nadležni za tu vrstu posla.

  Osim četvoro tužilaca, biće saslušani i potpredsjednik SNSD i poslanik ove stranke u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić i novinar Mato Đaković.

  Vršilac dužnosti glavnog državnog tužioca Gordana Tadić nedavno je kazala da je kod Salihovićevih savjetnika u kancelarijama pronađeno 110 predmeta.

  Prije početka ročišta Salihović se obratio Savjetu, te zatražio da sjednica bude otvorena, bar u dijelu u kojem svjedoči Nikola Špirić. Međutim, Savjet je odbilo Salihovićev zahjtev te je sjednica zatvorena za javnost, a ročište je počelo saslušanjem tužioca Hukeljića.

  Salihovićje u izjavi novinarima najavio tužbu protiv ministra bezbjednosti Dragana Mektića.

  – Utvrđeno je da nisam vodio ja istragu u predmetu “Zlato”, a ni za ratne zločine, a Mektić je podnio krivičnu prijavu protiv mene, tako da ću ja sada podnijeti protiv njega. On je sa svojim lažima pomogao da diskredituje mene, a u tome mu je pomogao Osman Mehmedagić Osmica (direktor OSA-e, op.a.) Oni su izrekli laži”, kazao je Salihović.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI