Petak, 24.01.2020
More
  Početna Vijesti

  Rusija prvi put pokazala najmodernije naoružanje

  Podijeli:

  MOSKVA – Na Crvenom trgu u Moskvi prikazana je najmodernija ruska artljerijska, raketna u vazduholovna borbena tehnika u vojnoj paradi povodom Dana pobjede.


  Na početku parade, predsjednik Rusije Vladimir Putin bio je u društvu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera izraela Benjamina Netanjahua, prenio je “Sputnjik”.

  Na Crvenom trgu prvi put su predstavljeni robotski kompleksi za razminiranje na daljinu “Uran 6” i vatrene podrške “Uran 9”, bespilotne letjelice “Katran” i “Korsar”.

  U Paradi pobjede prvi put je učestvovala mehanizovana kolona Ruske garde. Specijalna tehnika predstavlja je oklopnim vozilima “Tigar”, “Patrola” i “Ural”.

  Vazduhoplovstvo je prikazalo jurišne helikoptere i savremene borbene avione, koji su letjeli na visini od 300 do 500 metara iznad Moskve brzinom od 500 kilometara na čas.

  Među njima je bila grupa u sastavu strateškog nosača raketa “Tu-160” i četiri supersonična bombardera za duge letove “Tu-22MZ”.

  Prikazana je i grupa supersoničnih lovaca-presretača na većim razdaljinama “MiG-31”, potom bombarderi “Su-24M” i laki lovci “MiG-29SMT”.

  Javnost je prvi put iznad Moskve mogla da vidi par modernizovanih aviona “MiG-31K” opremljenih najnovijim hipersoničkim vazdušnim sistemom “Kinžal”.

  Prelet su obavili i avioni avio-grupe “Ruski vitezovi” i “Striži” u avionima “Su-30SM” i “MiG-29SMT”, a u borbenoj formaciji prošli su bombarderi “Su-34”, lovci “Su-30” i “Su-35”.

  Parada je završena zajedničkim nastupom vojnika 154. posebnog komandantskog preobraženskog puka, kadeta Moskovske vojno-muzičke škole “General-potpukovnik Valerij Halilov” i muzičara paradnog orkestra Moskovskog garnizona.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI