Početna  /  Rješenje vodosnabdijevanja u Bileći tek sljedeće sedmice
bileća Hercegovina

Rješenje vodosnabdijevanja u Bileći tek sljedeće sedmice

BILEĆA – Iako je hladni talas prošao i temperatura vazduha je već nekoliko dana iznad nultog podioka na skali, Bilećani i dalje imaju problem sa vodosnabdijevanjem, budući da su još uvijek na snazi restrikcije vode, pa veliki broj domaćinstava vodu dobija samo par sati u toku dana.  Iz bilećkog „Vodovoda“ za Moju Hercegovinu je rečeno da rješenje problema sa vodom Bilećani mogu očekivati nakon vikenda, kada je u planu montaža novog pumpnog postrojenja.

Borislav Vukoje (Foto: Moja Hercegovina)
Borislav Vukoje (Foto: Moja Hercegovina)

„Jako mi je žao zbog potrošača koji imaju strpljenja, iako su mnogi i nervozni, što je razumljivo. Radimo sve što možemo, i evo, nadam se da ćemo već poslije 20. janujara da montiramo pumpni agregat i da ćemo to uvesti u redovno stanje. Jedan smo obezbijedili pozajmicom iz „Plantaža“ iz Podgorice i on se trenutno nalazi na carinskom terminalu na provjeri tehničke ispravnosti“ rekao je direktor bilećkog „Vodovoda“ Borislav Vukoje.

Prema  njegovim riječima, restrikcija je morala stupiti na snagu jer pored problema sa pucanjem cjevovoda i stakala vodomjera, uslijed ekstremno niskih temperatura proteklih dana, situaciju je dodatno pogoršalo to što je jedan pumpni agregat ispao iz sistema, zbog višečasovnog nestanka električne energije, tako da cjelokupna opština funkcioniše sa samo jednim pumpnim agregatom.

Vukoje je dodao da će restrikcije pokušati da usklade sa potrebama stanovništa, budući da su svjesni da veliki broj domaćinstava večeras i sutra slave krsnu slavu, pa će voda biti puštena večeras nakon 17 sati i biće je do ponoći, kada će biti zatvorena. Zatim će je ujutru opet pustiti, kako bi Bilećani mogli u miru obaviti slavski ručak.

Milena Koprivica

Oznake
0 Shares
0 Shares
Copy link