Početna  /  Ristu Jeftiću i ostalim predstavnicima boračke populacije zabranjeno da se obrate u NSRS! (VIDEO)
Izdvajamo Republika Srpska

Ristu Jeftiću i ostalim predstavnicima boračke populacije zabranjeno da se obrate u NSRS! (VIDEO)

Risto Jeftić, predsjednik Udruženja ”Veterani odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske”, nije danas dobio priliku da se obrati u sali Narodne skupštine Republike Srpske i Nedeljku Čubriloviću, predsjedniku ove institucije, postavi pitanje zašto je odbijen zahtjev za sazivanjem posebne sjednice sa temom statusa boračke populacije. Sa Jeftićem je bilo još nekoliko demobilisanih boraca kojima je dozvoljen ulaz u NSRS, ali im nije dozvoljeno i da se obrate. Opozicioni poslanici predvođeni Nebojšom Vukanovićem, Darkom Babaljem i Miladinom Stanićem stali su u zaštitu prava boraca. Oni su zahtijevali da se dozvoli obraćanje, ali do toga nije došlo jer, kako im je saopšteno od strane službenika Vlade RS, generalni sekretar Skupštine to nije dozvolio.

Predstavnicima boračke populacije nije dozvoljeno zvanično obraćanje u dijelu skupštinske hale predviđenom za konferencije za novinare.

Ristu Jeftiću, veteranu Vojske Republike Srpske, dozvoljen je ulaz u zgradu NSRS, ali je do manjeg incidenta došlo kada je izrazio želju da u skupštinskom holu održi konferenciju za novinare. Nakon izbacivanja predstavnika boračke populacije iz zgrade Narodne skupštine Republike Srpske, oni su se sa poslanicima obratili novinarima ispred zgrade.

Novinarima je saopšteno da je razlog današnjeg dolaska boraca nezadovoljstvo uzrokovano činjenicom da nije došlo do sazivanja posebne sjednice na kojoj bi se raspravljalo o pravima boraca.

”Ovo nije samo pitanje boraca, mi hoćemo da povratimo dostojanstvo Republike Srpske i onih koji su je stvarali.” – poručio je Jeftić.

Nebojša Vukanović rekao je da ni sam Čubrilović nije imao odgovor zašto nije sazvao posebnu sjednicu te da je pribjegavao iznalaženju razloga u vidu nekih proceduralnih grešaka. Podsjetimo, posebna sjednica nije sazvana uprkos činjenici da je 28 poslanika potpisalo zahtjev za sazivanjem iste.

”Ovo da se desilo u hrvatskom Saboru, da je obezbjeđenje ovako nasrnulo na predstavnike boraca, mislim da bi pala Vlada u Hrvatskoj, a ispred Sabora bi se skupilo par hiljada boraca. ovo je sramota i slika društva u kojem živimo!” – rekao je, između ostalog, Nebojša Vukanović.

 

 

 

3 Shares
Copy link
Powered by Social Snap