Utorak, 21.01.2020
More

  Riječi zahvalnosti Uredničkog kolegijuma portala Radio Sarajevo

  Podijeli:

  Riječi zahvalnosti Uredničkog kolegija portala Radio SarajevoIzvor: Radio Sarajevo

  “Urednički kolegijum portala Radiosarajevo.ba izražava zahvalnost policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, komesaru Nusretu Selimoviću i resornom ministru Admiru Katici, na brzoj reakciji, identificiranju i privođenju pravdi odgovornih za atak na redakciju našeg portala u petak, 27. septembra, te prijetnje uredništvu i novinarima”, saopštio je jutros Urednički kolegijum portala.

  “Takođe, upućujemo izraze zahvalnosti pripadnicima Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Bosne i Hercegovine koji su blisko sarađivali sa službenicima MUP-a KS u rješavanju i dokumentaciji slučaja koji je uznemirio novinarsku zajednicu.

  Redakcija portala Radiosarajevo.ba upućuje riječi zahvalnosti predstavnicima institucija sa svih nivoa vlasti, međunarodnim organizacijama i ambasadama koji su pokazali interes, uputili podršku i osudili gnusan atak na medijske slobode.

  Posebno zahvaljujemo nesebičnoj podršci kolega novinara i urednika, te Društvu novinara Bosne i Hercegovine, koji su nas dirnuli izrazima solidarnosti s uposlenicima portala Radiosarajevo.ba.

  Vjerujemo upravo da novinarska solidarnost, uz adekvatan rad institucija države, može biti put ka zaštiti novinarskih sloboda i stvaranju atmosfere u kojoj će profesionalni novinari u Bosni i Hercegovini imati uslove za normalan rad, u najboljem interesu našeg društva i države.

  Samo na taj način možemo spriječiti da se slični napadi ponove u Sarajevu i Bosni i Hercegovini“, stoji u saopštenju Uredničkog kolegija portala Radio Sarajevo.

  Podsjetimo, redakcija portala Radiosarajevo.ba obavijestila je bosanskohercegovačku javnost da se sinoć dogodio drski napad grupe huligana, koji se predstavljaju kao navijači Fudbalskog kluba Sarajevo, na redakciju i uredništvo portala.

  Naime, nakon što je redakcija Radiosarajevo.ba, a poslije profesionalne provjere, objavila da je jedan navijač Sarajeva dobio pet godina zatvora u Bjelorusiji, jer su mu tamošnji policajci pronašli 0,16 grama kokaina, redakcija i uredništvo portala Radio Sarajevo suočili su se nezapamćenim prijetnjama smrću njima osobno i članovima njihovih porodica.

  “Pod takvim prijetnjama, u svojevrsnoj talačkoj situaciji, urednik našeg portala bio je prisiljen da fizički ukloni navedeni tekst iz sistema portala Radiosarajevo.ba, a potom je pod istim prijetnjama natjeran i da poziva ostale redakcije portala i listova u Bosni i Hercegovini, te da od njih, takođe, traži uklanjanje spomenutih sadržaja. Bojeći se za svoju i sigurnost svoje porodice, naš kolega je, dakle, pod prisilom, izvršio nalog grupe napadača”, navode iz portala Radio Sarajevo.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI