Početna  /  Restart Srpska: Pronašli smo Stanivukovićevo izgubljeno drvo!
Izdvajamo Republika Srpska

Restart Srpska: Pronašli smo Stanivukovićevo izgubljeno drvo!

Foto: BUKA
Udruženje građana “Restart Srpska” ogranizovalo je danas u Banjaluci konferenciju za medije jer su “pronašli izgubljeno drvo gradonačelnika Draška Stanivukovića”.

Na konferenciji su predstavili drvo, te odgovorili zašto je gradonačelnik uopšte izgubio to drvo i zašto se imena pojedinih firmi nalaze i na plavim i na crvenim ukrasima.

Kako je pojasnio Predsjednik “Restart Srpska” Stefan Blagić, na jelki su imena dijela firmi sa kojima sarađuju i “jedni i drugi”.

Crvenom bojom su označene firme koje su povezane sa republičkom vlašću, a plave su one koje dobro zarađuju od gradske uprave.

“Kada bismo htjeli da postavimo sve firme ovdje, trebali bismo zvati Srpske šume da posijeku dovoljno jelki, jer je broj ogroman. Ovo su samo primjeri o čemu se ovdje radi”, rekao je Blagić.

Blagić je najavio tekst o kako je rekao malverzacijama gradonačelnika koji se tiču Binga, a medijima je rekao da se posvete ovoj, ali i kompaniji “Građenje Đurić”.

On je pozdravio Novi zakon o javnim nabavkama te je apelovao da se neke stvari uvrste u krivični zakon.

“Dok neko ne počne krivično da odgovara za tenderski kriminal i kapitalizam i dok novac ne počne da se vraća u javne kase ovdje neće biti bolje” poručio je Blagić.

Posjetimo da je Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković najavio još prošle godine “skoro postavljanje drveta u parku “Petar Kočić” s likovima javnih funkcionera te povezanih firmi.”

“Za 20 dana postavljamo najveće drvo, sedam metara visoko, u parku “Petar Kočić”. Stoji drvo sa tri stabla, u sredini Dodik, desno Radišić, lijevo Zeljković i sve grane svih njihovih firmi, svih miliona, svih kamiona, svih aviona, interkont, đedova rakija, mamina rakija, restorani, agapei jedan, drugi, sve će bit’ i stajaće u parku “Petar Kočić” narednih 365, niko neće smjet’ sklonit’.” rekao je u avgustu 2021. godine gradonačelnik Banjaluke

Do dan danas pomenuto drvo nije ugledalo svjetlost dana.

Iz Restarta su poručili i da su podnijeli zahtjev za zauzimanje javne površine za 1.12. na Trgu Krajine, prilikom otvaranja manifestacije “Bl zima”, kako bi ovo drvo što veći broj ljudi vidio, međutim, kako tvrde, od gradske uprave još uvijek nisu dobili odobrenje.

Izvor: BUKA / Infoveza

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap