Početna  /  Rastko Lečić najperspektivniji mladi odbojkaš RS: Odbojka je budućnost mladih u Ljubinju
Hercegovina ljubinje

Rastko Lečić najperspektivniji mladi odbojkaš RS: Odbojka je budućnost mladih u Ljubinju

 LjUBINjE – Rastko Lečić, osamnaestogodišnji odbojkaš iz Ljubinja, proglašen je za najperspektivnijeg odbojkaša Republike Srpske po izboru Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske i “Glasa Srpske”, a svečana ceremonija dodijele priznanja održana je protekle sedmice u Banjoj Luci.

Rastko Lečić sa načelnikom Opštine Ljubinje Darkom Krunićem (Foto: Moja Hercegovina)
Rastko Lečić sa načelnikom Opštine Ljubinje Darkom Krunićem (Foto: Moja Hercegovina)

Ministarstvo omladine i sporta RS je Rastka nagradilo novčanim iznosom, a simboličnu novčanu nagradu dobio je i od načelnika Opštine Ljubinje Darka Krunića, koji je juče u svom kabinetu razgovarao sa mladim odbojkašem.

Lečić  je kapiten kadetske ekipe OK „Ljubinje Bankom“, sa kojom je osvojio trofej prvaka Republike Srpske i bio proglašen za najboljeg igrača turnira, a ista ekipa je i prvak BiH u svojoj konkurenciji. Ujedno, mladi odbojkaš je i član juniorske i kadetske reprezentacije BiH.

Za “Moju Hercegovinu”Rastko kaže da priznanje mnogo znači, prije svega njemu lično, zatim klubu u kome igra, ali i Ljubinju u kome živi svoju odbojkašku karijeru.

Sa ponosom ističe i to da je dobio priznanje najboljeg igrača Malih olimpijskih igara 2013. godine, te da je proglašen za najboljeg poentera istog takmičenja 2016. godine, a odnio je i titulu najboljeg igrača kadetskog prvenstva RS 2016. godine.

Lečić, koji trenutno igra na poziciji primača, kaže da se odbojkom bavi od devete godine, te da mu je drago što je neko prepoznao njegovi trud i predanost odbojci.

“Nisam mogao da pretpostavim ovakav uspjeh, ali za svaki uspjeh je potrebno mnogo rada. Kada sam dobio ovo priznanje bio sam presrećan. Treniram svakodnevno dva sata i treninzi su poprilično zahtijevni. Moram da kažem da je posebna draž ovoga sporta u ovakvim uspjesima, druženjima i putovanjima”, kaže Lečić.

Ističe da je zadovoljan uslovima koje imaju odbojkaši u ljubinjskom odbojkaškom klubu, a odbojku vidi kao vrlo popularan sport među svojim vršnjacima u Ljubinju.

Budući da će uskoro završiti srednju školu, u planu ima odlazak na studije, ali i promjenu klupskog dresa.

“Mislim da ću u Banjoj Luci upisati Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta, ali imam još vremena da razmislim. Imam i želju da idem u neki uspješniji klub, iako sam ubijeđen da će OK “Ljubinje Bankom” i dalje nizati odlične uspjehe”, uvjeren je mladi Ljubinjac.

Inače, pored toga što je odbojkaš, Lečić je i odbojkaški sudija u ligama RS, a za “Moju Hercegovinu” kaže da još uvijek nije odlučio u kom pravcu će ići njegova karijera.

Podrška odbojkašima iz Opštine Ljubinje

Načelnik Opštine Ljubinje Darko Krunić za “Moju Hercegovinu” kaže da je svjestan kako je odbojka ljubinjski brend, te da će Opština nastojati i dalje da pomaže klub i mlade igrače.

“Rastko je naša nada, ali možda i naš najmlađi ambasador iz svijeta sporta, poput brojnih svojih prethodnika iz OK “Ljubinje Bankom”. Naš dbojkaški klub je sad malo u krizi, ali igra ligu RS. Mi smo bogom dani za odbojku, jer se naša djeca rađaju sa odbojkaškom loptom, i naši mlađi odbojkaši su pretežno prvaci, ako ne prvaci, onda uzimamo srebro i bronzu. Inače, mišljenja sam da naša omladina treba da se bavi sportom, to je odličan način da se energija usmjeri u prave stvari, a ne da vrijeme provode na ulici. Ne mora svako da uspije u sportu, ali je dobro da se bave sportom radi sebe, druženja i upoznavanja sa ljudima i mjestima”, smatra Krunić.

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

Rastko Lečić je danas bio u Banjoj Luci na prijemu kod predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Nikolija Bjelica

0 Shares
0 Shares
Copy link