Subota, 25.01.2020
More
  Početna Vijesti

  “Ramer 10” zabilježio: Najviše prekoračenja brzine u Trebinju, najmanje u Nevesinju

  Podijeli:

  TREBINJE – Radar “Ramer 10” bio je na putnoj mreži istočne Hercegovine do prekjuče, a za 24 dana, koliko je ova akcija trajala, zabilježio je 1.575 prekoračenja brzine. Najviše ovakvih prekršaja evidentirao je u Trebinju, a najmanje u Nevesinju.

  “Ramer 10” zabilježio je 849 prekoračenja brzine u Trebinju, zatim slijedi Gacko sa 280 prekršajem, te Bileća sa 177. U Ljubinju je evidentirano 118 prekršaja prekoračenja brzine, u Berkovićima 114, a najmanje prekršaja je evidentirano u Nevesinju – 37.

  Policijska uprava Trebinje je posljednji put koristila “ramer 10” u vremenskom periodu od 22.06. do 16.07.2017. godine na putnoj mreži istočne Hercegovine.

  U 2017. godini savremeni radarski uređaji za mjerenje brzine na području istočne Hercegovine su korišteni dva puta: od 20. aprila do 10 maja i od 22. juna do 16. jula, prostom matematikom se dolazi do podatka da je drugi put evidentirano više za 647 prekršaja.

  Do povećanja je došlo u Gradu Trebinju, kao sve popularnijoj turističkoj destinaciji, za 310 prekršaja, ali i u opštinama koje se koriste kao tranzitne npr. u Ljubinju evidentirano je više za 44 prekršaja, u Bileći više za 26.

  “Ovi rezultati govore da se u ljetnim mjesecima višestruko poveća broj vozila na putnoj mreži istočne Hercegovine, te, da je upotreba navedenih uređaja nužna i opravdana, kao i povećano prisustvo policijskih službenika”, saopšteno je iz Policijske uprave Trebinje.

  Policijska uprava Trebinje će i u narednom periodu da intezivira aktivnosti kada je u pitanju bezbjednost saobraćaja s obzirom na to da je turistička sezona u toku, dok je gustina saobraćaja očigledno u porastu.

  Policijska uprava Trebinje apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajnu kulturu i saobraćajne propise.

   

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI