Početna  /  “Ramer 10” zabilježio: Najviše prekoračenja brzine u Trebinju, najmanje u Nevesinju
Hercegovina nevesinje Trebinje

“Ramer 10” zabilježio: Najviše prekoračenja brzine u Trebinju, najmanje u Nevesinju

TREBINJE – Radar “Ramer 10” bio je na putnoj mreži istočne Hercegovine do prekjuče, a za 24 dana, koliko je ova akcija trajala, zabilježio je 1.575 prekoračenja brzine. Najviše ovakvih prekršaja evidentirao je u Trebinju, a najmanje u Nevesinju.

“Ramer 10” zabilježio je 849 prekoračenja brzine u Trebinju, zatim slijedi Gacko sa 280 prekršajem, te Bileća sa 177. U Ljubinju je evidentirano 118 prekršaja prekoračenja brzine, u Berkovićima 114, a najmanje prekršaja je evidentirano u Nevesinju – 37.

Policijska uprava Trebinje je posljednji put koristila “ramer 10” u vremenskom periodu od 22.06. do 16.07.2017. godine na putnoj mreži istočne Hercegovine.

U 2017. godini savremeni radarski uređaji za mjerenje brzine na području istočne Hercegovine su korišteni dva puta: od 20. aprila do 10 maja i od 22. juna do 16. jula, prostom matematikom se dolazi do podatka da je drugi put evidentirano više za 647 prekršaja.

Do povećanja je došlo u Gradu Trebinju, kao sve popularnijoj turističkoj destinaciji, za 310 prekršaja, ali i u opštinama koje se koriste kao tranzitne npr. u Ljubinju evidentirano je više za 44 prekršaja, u Bileći više za 26.

“Ovi rezultati govore da se u ljetnim mjesecima višestruko poveća broj vozila na putnoj mreži istočne Hercegovine, te, da je upotreba navedenih uređaja nužna i opravdana, kao i povećano prisustvo policijskih službenika”, saopšteno je iz Policijske uprave Trebinje.

Policijska uprava Trebinje će i u narednom periodu da intezivira aktivnosti kada je u pitanju bezbjednost saobraćaja s obzirom na to da je turistička sezona u toku, dok je gustina saobraćaja očigledno u porastu.

Policijska uprava Trebinje apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajnu kulturu i saobraćajne propise.

 

93 Shares
93 Shares
Copy link