Početna  /  Putin se oglasio nakon napada na Ukrajinu: Rusija nije imala drugog izbora!
Izdvajamo Svijet

Putin se oglasio nakon napada na Ukrajinu: Rusija nije imala drugog izbora!

Foto: Sergey Guneev
Ruski predsjednik oglasio se po prvi put od početka napada na Ukrajinu. Agencije javljaju da su ruske trupe na svega 15 kilometara od Kijeva. Savjetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova rekao je da su ruske snage ušle na područje Černobilja. U blizini nuklearnog postrojenja vode se borbe u kojima bi moglo doći do oštećenja skladišta nuklearnog otpada, a posljedice toga bile bi ogromne.

Rusija nije imala drugog izbora, izjavio je Vladimir Putin, prenio je Sputnjik.

Putin je ranije rekao da je “odlučio da pokrene specijalnu vojnu operaciju”. Nedugo nakon njegovog obraćanja, svjetski mediji počinju sa izvještajima o eksplozijama širom Ukrajine.

Tokom noći, kriza u Ukrajini je eskalirala. Predsjednik Rusije Vladimir Putin objavio je “početak specijalne vojne akcije”, a potom su počeli da stižu izvještaji o granatiranju širom Ukrajine koja je ubrzo predočila da je počela invazija na njenu teritoriju.

Izvještaji takođe govore da su Rusi na svega 15 kilometara od Kijeva, dok NATO razmiješta dodatne snage na istoku i ima 100 aviona u pripravnosti.

Iz Kremlja je danas saopšteno da će vojna operacija protiv Ukrajine trajati koliko bude trebalo.

Savjetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova rekao je da su ruske snage ušle na područje Černobilja.

FOTO: SERGEY DOLZHENKO/EPA

U borbama bi moglo biti oštećeno skladište nuklearnog otpada, rekao je savjetnik, a prenosi dopisnik američkog NBC-ja Ričard Engel.

AFP prenosi riječi ukrajinskog dužnosnika, koji je rekao da se u blizini nuklearnog postrojenja u Černobilju vode borbe.

U Černobilju je 1986. došlo do eksplozije nuklearnog reaktora.

Izvor: Srpskainfo

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap