Početna  /  Putin: Ovo je kraj ere zapadne dominacije, slijede nestašice hrane širom svijeta!
Izdvajamo Svijet

Putin: Ovo je kraj ere zapadne dominacije, slijede nestašice hrane širom svijeta!

Foto: Sergey Guneev
Ruska vojska uništila je planove ukrajinskih vlasti koje su namjeravale da krenu u rat, rekao je danas ruski predsjednik Vladimir Putin navodeći da je vlastima u Kijevu različitim kanalima upućen prijedlog da povuku vojsku iz Donbasa, ali da oni to nisu htjeli.

On je dodao da su zapadni pokrovitelji Ukrajine podsticali Kijev na krvoproliće, isporučujući oružje i šaljući plaćenike.

Na savjetovanju o mjerama podrške regionima on je govorio o razlozima za pokretanje specijalne operacije u Ukrajini i naglasio da je Kijev sabotirao rješavanje krize mirnim putem.

– Operacija ide po planu. Taktika Ministarstva odbrane pokazala se kao potpuno opravdana. Čini se sve kako bi se izbjegle žrtve među civilima – rekao je Putin.

Ruski predsjednik je rekao da pojava ruskih snaga na prilazima Kijevu nema nikakve veze sa namjerom da se okupira Ukrajina.

Ruski predsjednik izjavio je da Zapad „neće uspjeti“ u, kako je rekao, pokušaju da ostvari globalnu dominaciju i rasparča Rusiju.

– Ako Zapad misli da će se Rusija povući, on ne razumiju Rusiju – rekao je on tokom 21. dana brutalnog i krvavog rata Rusije protiv Ukrajine.

Putin je ukazao i da je, kako kaže, pronacistički režim u Ukrajini u bliskoj budućnosti mogao da dobije nuklearno oružje na čijoj meti bi bila Rusija.

– Želim da kažem krajnje otvoreno: iza licemernih razgovora i aktuelnih postupaka takozvanog kolektivnog Zapada stoje neprijateljski geopolitički ciljevi. Njima jednostavno ne treba snažna i suverena Rusija. Oni nam neće oprostiti naš nezavisan kurs ni to što štitimo naše nacionalne interese – rekao je Putin.

Izvor: Srpskainfo

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap