Početna  /  Pucnjava u Parizu: Ubijeni policajac i napadač
Svijet Vijesti

Pucnjava u Parizu: Ubijeni policajac i napadač

Jedan policajac je ubijen, a dva su teže ranjena u pucnjavi kod Jelisejskih polja u centru Pariza, javlja Rojters i dodaje da je napadač ubijen.

(FOTO: ITV News)
(FOTO: ITV News)

Prema još neprovjerenim informacijama, postoje indikacije da su se začuli novi pucnji.

– Jedan policajac je ubijen, dva su teže ranjena. Napadač je ubijen, a područje će biti blokirano još neko vrijeme – rekao je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Francuske Pjer-Henri Brande.

Kako je objasnio, automobil se zaustavio u blizini policijskog kombija prije napada, a sada je napušten, pa se sumnja da ga je napadač iskoristio da stigne na lice mjesta.

Brande je dodao da je moguće da je da se u vrijeme napada odigravala i pljačka, ali da je još nejasno da li su ta dva incidenta povezana, kao i da je nekoliko stanica zatvoreno dok se ne završi policijska istraga.

Pucnjava je vrlo vjerovatno “teroristički akt”, saopštila je policija.

Kako se navodi, incident se dogodio na Jelisejskim poljima, kada je napadač otvorio vatru na policajce.

Prema prvim informacijama, policajac koji je stradao zaustavio je svoje vozilo zbog crvenog svjetla na semaforu, nakon čega je jedan od napadača izašao iz automobila i počeo da puca iz oružja nalik “kalašnjikovu”, javlja britanski “Telegraf” pozivajući se na Rojters.

Policija vjeruje da su u pucnjavi učestvovala najmanje dva napadača, a da je osoba koja je otvorila vatru na policiju ubijena, naveo je izvor policije za Rojters.

Prema nezvaničnim informacijama u blizini je pronađen i “sumnjivi paket”.

– Tačne okolnosti još nisu poznate, ali mogu da potvrdim tragičnu pogibiju jednog kolege. Naše misli su sa njegovom porodicom. Jedan ili nekoliko napadača je usmrtila policija. Neki policajci su pogođeni, ali su povrede ublažene zahvaljujući neprobojnim prslucima, ipak bilo je par. Ništa nije isključeno trenutno, ni da je terorizam, ni da je zločin – rekao je Ivan Asiom iz Unije policajaca Francuske.

Jelisejska polja su zatvorena, a jake policijske snage na licu mjesta ne dozvoljavaju prilaz.

Novinar Rojtersa javlja da centar Pariza nisko nadlijeće jedan helikopter, što je očigledno dio policijske operacije.

Tramp: Nikad se ne završava

Američki predshednik Donald Tramp prokomentarisao je događaje u Parizu, javlja britanski “Telegraf”.

– Djeluje kao još jedan teroristički napad. Šta može da se kaže? Nikad se ne završava – poručio je Tramp.

0 Shares
0 Shares
Copy link