Početna  /  Pucano kod kuće Muriza Memića i na vikendicu advokata Ifeta Ferageta, policija na terenu
Federacija BiH Izdvajamo

Pucano kod kuće Muriza Memića i na vikendicu advokata Ifeta Ferageta, policija na terenu

Kako saznaje Avaz, iz vozila u pokretu pucano pored kuće u kojoj se u tom trenutku nalazila samo Arijana Memić.

Pucano je u blizini kuće Muriza Memića. Porodica je u šoku, a pripadnici MUP-a KS obavljaju uviđaj. Kako je prijavljeno, neko je pucao iz džipa u pokretu, a vozilo se udaljilo u nepoznatom smjeru.

Kako je Ifet Feraget, advokat porodice Memić, potvrdio Avazu, i na njegovu vikendicu je pucano prije nekoliko dana, ali to nije prijavio.

Kako saznaje Avaz, iz vozila u pokretu pucano je u blizini kuće Memića u kojoj se u tom trenutku nalazila samo Arijana Memić, sestra pokojnog Dženana Memića dok je na vikendicu Ferageta koja se nalazi u Dobroševićima pucano na dan kada je potvrđena optužnica protiv Alise Mutap, bivše Dženanove djevojke, njenog oca Zijada, policajaca Hasana Dupovca i Josipa Barića te Muamera Ožegovića, uposlenika hotela “Kristal” na Ilidži.

Petorku Tužilaštvo BiH tereti za organizovani kriminal i sprečavanje otkrivanja i dokazivanja stradanja Dženana Memića, mladića koji je, nakon teških povreda, preminuo 15. februara 2016. godine.

Sumnja se da su pristupili kriminalnoj grupi koja je organizirana radi prikrivanja dokaza o načinu na koji je Memić dobio povrede opasne po život u Velikoj Aleji na Ilidži, 8. februara iste godine.

U optužnici se navodi da su Ramić, Mutap, Dupovac, Barić i Ožegović prikrivali i fingirali dokaze, a navodno je optuženi Mutap ostvarivao kontakte s više osoba, među kojima su i optuženi, te je s njima lično i u dogovoru počinio nezakonite radnje, odnosno zajedno su činili nezakonite radnje.

Izvor: Avaz

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap