Početna  /  PU Trebinje: Lažno prijavljena krađa vozila, u 2017. stanje bezbjednosti bilo dobro
Hercegovina Nekategorisano

PU Trebinje: Lažno prijavljena krađa vozila, u 2017. stanje bezbjednosti bilo dobro

TREBINjE –  Lažno prijavljivanje krađe putničkog vozila Volkswagen Polo, koje se dogodilo sinoć, obilježilo je današnju konferenciju za novinare Policijske uprave Trebinje koja je organizovana radi sumiranja prošlogodišnjih rezultata.

Naime, najzanimljiviji podatak je da je lice inicijala S.B. iz Trebinja dva dana nakon navodne krađe u PU Trebinje prijavio istu. Prema riječima Bojana Dabića, načelnika Sektora kriminalističke policije, ovo krivično djelo prijavljeno je sinoć trebinjskoj PU.

„Lice inicijala S.B. prijavio je da je 21. januara  u večernjim časovima, dok se kretao iznajmljenim vozilom Volkswagen Polo iz pravca Gacko – Bileća, u mjestu Plana, presretnut od strane tri maskirana naoružana napadača koji su uz prijetnju oružjem oduzeli putničko vozilo i udaljili se u nepoznatom pravcu“, istakao je Dabić i dodao da je događaj kvalifikovan kao krivično djelo razbojništvo, a pomenuto lice od ranije je poznato trebinjskoj PU.

Zanimljivo je da su radeći na rasvjetljavanju ovog događa, prema riječima Dabića, došli do operativnih saznanja da je lice S.B. lažno prijavio ovo krivično djelo i prodao pomenuto putničko vozilo, za sada nepoznatim licima.

Stanje bezbjednosti za proteklu godinu, na području koje operativno pokriva CJB Trebinje, je dobro, zaključio je danas načelnik ove uprave Žarko Laketa.

Prema njegovim riječima o dobrom stanju svjedoči  analiza ukupnog broja evidentiranih bezbjedonostih događaja, težina njihovih posljedica kao i osjećaj lične i imovinske sigurnosti većine građana.

„Nije evidentirano izvršenje najtežih krivičnih djela, a to su krivično djelo ubistvo, razbojničke krađe, otmice i slična krivična djela sa najvećim stepenom društvene opasnosti“, istakao je Laketa.

Zaključeno je i da je u 2017. godini za 12 manji broj narušavanja javnog reda i mira, u odnosu na prethodnu godinu.

 

Jela Vučković