PU Trebinje: Kažnjeno 866 vozača zbog prekoračenja brzine

TREBINJE – Tokom republičke akcije kontrole saobraćaja, koja je trajala od 9. do 22. oktobra ove godine, Policijska uprava Trebinje kaznila je 866 vozača zbog prekoračenja brzine. Navedenim vozačima izrečeno je ukupno 330 mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom i 530 kaznenih bodova.

Ilustracija

“Najviše je sankcionisanih vozača za prekoračenje od 10 do 20km/h – 601. Njih 200 je brzinu prekoračilo od 20 do 30 km/h više od dozvoljene, a njih 65 je brzinu prekoračilo za više od 30km/h, od dozvoljene brzine kretanja”, saopšteno je iz Policijske uprave Trebinje.

U ovoj akciji policijski službenici kontrolisali su ukupno 1.084 učesnika u saobraćaju, što znači da je skoro 80% njih sankcionisano za prekoračenje brzine.

Iz PU Trebinje podsjećaju sve vozače da će, ukoliko u toku jedne godine skupe 7 kaznenih bodova, biti pozvani na predavanje o saobraćajnim propisima, a ako za isti vremenski period skupe 10 kaznenih bodova onda će im se vozačka dozvola oduzeti na 30 dana u roku kojih moraju da ponove provjeru znanja iz poznavanja saobraćajnih propisa.

Autor