Početna  /  PU Trebinje: Bezbjednost zadovoljavajuća, povećan broj migranata
Hercegovina Nekategorisano Trebinje

PU Trebinje: Bezbjednost zadovoljavajuća, povećan broj migranata

TREBINJE – „Stanje javnog reda i mira na području Istočne Hercegovine je na zadovoljavajućem nivou“, istakao je Žarko Laketa, načelnik Policijske uprave, na današnjoj redovnoj konferenciji za novinare.

Dok je broj narušavanja javnog reda i mira u opadanju, u odnosu na  uporedni period iz prošle godine, u posljednja dva mjeseca, povećan je broj migranata.

Žarko Laketa, načelnik Policijske uprave, istakao je da su u ovoj godini evidentirali 80 migranata na području Trebinja, Bileće i Gacka.

„Svi evidentirani migranti su dolazili iz pravca Crne Gore. Očigledno je da su migranti napuštali Crnu Goru, nakon što nisu uspjeli da riješe svoj status u ovoj zemlji“, navodi Laketa i dodaje da ovo nije zabrinjavajuća situacija, te da ga više zabrinjava njihov lagani prelazak granice.

Načelnik kriminalističke policije, Bojan Dabić, istakao je  da je povećan broj zloupotreba opojnih droga, u odnosu na uporedni period lani.

„Evidentirano je osam slučajeva zloupotrebe opojnih droga“, naveo je Dabić i dodao da su pojačane mjere za suzbijanje ove problematike.

Iz Policijske uprave, ovom prilikom, su apelovali na građane da pirotehnička sredstva koriste u skladu sa Zakonom, uz napomenu da će se policijski službenici, koristeći raspoložive mjere, pobrinuti da predstojeći praznici prođu u što mirnijem ambijentu.

Jela Vučković

0 Shares
0 Shares
Copy link