Početna  /  ”Pružite nam priliku, iznenadićete se šta sve možemo” (VIDEO)
Izdvajamo Video

”Pružite nam priliku, iznenadićete se šta sve možemo” (VIDEO)

Osoblje i članovi Udruženja ”Tračak nade” iz Foče zajedničkim snagama pomjeraju granice i postaju ne samo tračak nade već put u bolju i srećniju budućnost osoba sa poteškoćama u razvoju. Kroz brojne projekte, ali i radionice, članovi ovog udruženja napreduju u svakom pogledu i ruše predrasude prema ovoj kategoriji stanovništva.

Aktivnosti koje sprovodi stručno osoblje Udruženja ”Tračak nade” iz Foče u velikoj mjeri utiče na poboljšanje položaja osoba sa poteškoćama u razvoju u svakodnevnom životu. Kroz brojne projekte ruše stereotipe i predrasude vezane za ovu kategoriju.

Nevena Starović je član ovog udruženja, odličan je učenik, a njena slabovidost otežavala joj je svakodnevne zadatke i obaveze. Elektronska lupa, koju je nakon deset godina čekanja uspjela dobiti zajhvaljujući projektu provedenom u Udruženju ”Tračak nade” će joj u velikoj mjeri olakšati život.

Mladenka Kosović i Bojana Vladičić su kroz program zapošljavanja osoba sa invaliditetom, a koji je realizovan u sklopu projekta koji se sprovodi u ”Tračku nade” dobile posao. Poručuju da se osobama sa poteškoćama u razvoju treba pružiti prilika i da će se mnogi iznenaditi šta sve mogu i hoće ljudi iz ove, nažalost, marginalizovane kategorije.

Igor Svrdlin 

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap