Početna  /  “Prst u oko” britanskom ambasadoru: Pogledajte kompletan govor Kusturice u Sava centru (VIDEO)
Srbija Vijesti

“Prst u oko” britanskom ambasadoru: Pogledajte kompletan govor Kusturice u Sava centru (VIDEO)

“Ja ću početi sa sestre i braćo”, rekao je Kusturica na početku svog obraćanja u beogradskom Sava centru, povodom proslave – sedam godina od osnivanja Srpske napredne stranke u Srbiji, i dodao: “Moram da vam kažem da imam bolji politički trik od Dačića”, kazao je Kusturica, nakon čega su uslijedili smijeh i aplauz prisutnih.

Beograd, 17. oktobra 2015 - Reditelj Emir Kusturica obraca se zvanicama na svecanosti u Sava centru. Srpska napredna stranka obelezava danas sedam godina od svog osnivanja proslavom u Sava centru. FOTO TANJUG / OKSANA TOSKIC / tj
Emir Kusturica u beogradskom Sava centru (FOTO: Tanjug)

„Kosovo je najveće poglavlje političke pljačke novije istorije Evrope. Nije takve bilo od amputacije Sudeta od Češke. Kosovo je bilo početak novog imperijalizma, gdje su one stare vazale, koji su se nekad zjapili po šatorima, preselili u hajate i ridžensije i dali im mikrofone preko kojih se prenosi informacija da je bolje biti rob nego faraon. U toj ideji su uvijek prednjačili Englezi i nije slučajno da vam je, Aleksandre, baš engleski ministar inostranih poslova donio vijest u kojoj postaje jasno da ulazak u Evropu znači i priznavanje Kosova. Još su davno engelski lordovi, a to piše u knjigama, bili pisci izvještaja iz Istanbula, i kraljici majci nazivali Srbe malim Rusima u Evropi, dakle još od vremena Otomanske imperije“, rekao je Kusturica obraćajući se okupljenima u beogradskom Sava centru.

Kompletno obraćanje proslavljenog srpskog režisera pogledajte u video prilogu ispod:

0 Shares
0 Shares
Copy link