Početna  /  Provladin skup u Banjaluci: “Puna podrška institucijama”
Bosna i Hercegovina Republika Srpska Vijesti

Provladin skup u Banjaluci: “Puna podrška institucijama”

U Banjaluci se održava skup “Za Republiku Srpsku”, koji organizuje više udruženja veterana Odbrambeno-otadžbinskog rata. Skup se održava u parku “Mladen Stojanović”.

19.00 – Predsjednik Istočne alternative Vojin Pavlović istakao je da srpski narod treba da se ponosi što ima ministra Lukača.

Foto: RTRS

18.55 – Branislav Okuka predsjednik udruženja Čast otadžbine rekao je da je Srpska životni rezultat generacija koje su je stvorile.

– Srpska je stvorena je protiv želje skoro čitavog svijeta – rekao je Okuka i dodao da traže poštovanje za svaku prolivenu krv. Naveo je da je jasno zašto je ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač meta.

– Nama je zadatak da sačuvamo institucije Srpske – poručio je Okuka.

18.50 – Majka poginulog borca Јasna Živkov poručila je okupljenima da svaka od njih dobro zna za šta su ginuli njigovu sinovi.

– Јa vas pozdravljam u ime 30.000 porodica srpskih boraca u ime majki i svih onih ženica koje su izgubile svoje muževe i sinove, a i one koji su rasli prethodnih godina uz njene institucije – istakla je Živkova.

18.45 – Predsjednik Udruženja veterana Garda Panteri Petar Cvjetinović rekao je da su oni jedni od organizatora skupa.

– Mi ćemo uvijek ovako reagovati i braniti institucije koje smo stvorili.

18.40 – Pukovnik Cvijo Popović je građanima poručio da je prije 24 godine završen oružani sukob, a da je rat nastavljen protiv Republike Srpske iz FBiH, Hrvatske i zapada.

Foto: RTRS

Foto: RTRS

– Moramo na svoja pokoljenja prenijeti ljubav prema Srpskoj i prema onima koji se bore za nju – rekao je on.

18.20 – Skup je počeo obraćanjem komandanta Druge krajiške brigade Milorada Savića Čiče.

Foto: RTRS

Foto: RTRS

On je na skupu “Za Republiku Srpsku”, poručio da su večeras ovdje da podrže Republiku Srpsku i njene institucije koje su u ratu sačuvane i odbranjene.

– Srpska je stvorena voljom srpskog naroda. Da nismo večeras ovdje, iznevjerili bismo svoje zadatke i ciljeve -rekao je Čiča.

Savić je rekao da je na sceni specijalni rat protiv Republike Srpske i da se vide mentori koji žele da ruše njene institucija. On je rekao da saborci neće dozvoliti kaljanje ugleda Dragana Lukača.

Skupu prisustvuju predsjednica Republike Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, premijer Radovan Višković, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, lider SP-a Petar Đokić, predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, lider NDP-a Dragan Čavić, te članovi stranaka koje čine vladajuću koaliciju, predstavnici nevladinih organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata…