Početna  /  Protest opozicije: “Kad-tad ćete odgovarati”
Republika Srpska

Protest opozicije: “Kad-tad ćete odgovarati”

Poslanik u Narodnoj skupštini RS Nebojša Vukanović iz SDS-a na protestima opozicije u Banjaluci kazao je da je u Banjaluci pokrenut novi ustanak.

“Rat kriminalcima. Rat ratnim profiterima i podjeli među braćom. Ovim riječima je Miloš pokrenuo ustanak prije 200 godina. Mi pokrećemo novi ustanak, bez oružja, nego gandijevski. Istinom i pravdom idemo na njihove šake i puške”, rekao je.

“Ne smijemo se bojati njih i ne smijemo nasjesti na njihove provokacije. Tirani uživaju u nasilju, tuči i svakoj vrsti devijacija. Mirno i dostojanstveno ćemo se boriti. Naš ustanak bez krvi – nego gandijevski, dok ne budemo živjeli kao slobodni ljudi, a ne potlačena stoka”, kazao je. .

“On želi da vas uguši, on vas prezire, on misli da nas sve može kupiti za 50 KM. Ne možeš Milorade. Hvala vam i do konačne pobjede”, rekao je.

“Bogom ti se kunem Milorade i Čubriloviću, pogotovo Čubriloviću, kad-tad ćete odgovarati za ponižavanje RS. Želim i da se obrazim takozvanoj međunarodnoj zajednici, koju je jedan naš sugrađanin nazvao kurvom, a ja grobarima. Vi ste izvor zla i strani ambasadori koji podržavate nasilnike, koji dajete kredite. Mi svi nismo na prodaju. Nismo marionete. Pakuj se Inzko i vodi tri čauša, Dodika, Bakira i Čovića”, rekao je Vukanović.

Miladin Stanić, poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini RS, na protestu u Banjaluci kazao je da Program reformi koji je poslan u NATO – “vodi većinu srpskog naroda tamo gdje on ne želi biti”.

“To je kraj Republike Srpske, nikad im to nećemo oprostiti. O toj odluci je terbao da odlučuje narod, nećemo im oprostiti ni što su udarili mlađanog Draška Stanivukovića. Neću dužiti, došao sam da vas podržim i pozdravim. Došao sam da podržim ideju mladih i da predložim mladim revoluciju protiv onih koji uništiše i pokradoše Republiku Srpsku”, kazao je Stanić.

Milan Tubin, takođe iz SDS-a, je rekao da Dragan Lukač od 23. nije ministar u NSRS te je zatražio njegovu smjenu.

Takođe – uzvikivao je “ubice, ubice…”.

“Od Kosova do danas veći izdajnik ovom zemljom nije hodao od Milorada Dodika. To je nezapamćen zločin, a sada nas vodi u NATO. To je najveći zlotvor kojeg je majka mogla da rodi”, rekao je.

Izvor: N1

52 Shares
52 Shares
Copy link