Nedjelja, 19.01.2020
More
  Početna Vijesti

  Prlainović: Medalje u Riju nisu rezultat sistemskog ulaganja

  Podijeli:

  Srpski vaterpolista Andrija Prlainović kritikovao je odnos države i medija prema ovom sportu, posle zlatne olimpijske medalje u Rio de Žaneiru.

  Foto: RYAN PIERSE/GETTY IMAGES
  Foto: RYAN PIERSE/GETTY IMAGES

  Srbija je u subotu prvi put u istoriji osvojila olimpijsko zlato, pobedom nad Hrvatskom sa 11:7 (3:2, 3:1, 3:2, 2:2) u finalu.

  ’Delfini’ su sada zvanični evropski, svetski i olimpijski šampioni, kao i prvaci Svetske lige, a u našem vlasništvu je i poslednji odigran Svetski kup.

  Međutim, situacija je u klupskom vaterpolu je katastrofalna, klubovi jedva žive, a na pitanje novinara RTS šta je potrebno da bi se oni vratili na stare staze, Andrija je imao spreman odgovor.

  “Nije trenutak da se sad priča o tome, ali vi novinari i mediji u Srbiji, krenite slobodno već od prekosutra. Znate sve dobro, šta je potrebno sportu, ne moramo mi sportisti da se zameramo političarima, ministrima i vrhu države. Vi dobro znate šta je potrebno sportu”, rekao je Prlainović.

  On je kazao da mediji imaju veliku ulogu i da uspesi srpskih sportista u Riju nisu rezultat planskog i programskog razvoja.

  “Ovih osam ili devet medalja ovde (na OI u Riju) nisu rezultat programskog ulaganja u sport, nisu proizvod sistemskog ulaganja. Znamo da u Srbiji praktično više nema profesionalnih vaterpolo klubova, svi su pred stečajem. Nemam šta da dodam na to. Vi ste oni koji kontrolišu šta će se pojavljivati u medijima”, istakao je igrač Solnoka.

  Kolega sa nacionalnog servisa pokušao je da mu kaže kako je ta kuća na sve načine pokušavala da promoviše i pruži medijsku pažnju vaterpolistima, kada ga je zlatni reprezentativac nakratko prekinuo.

  “Uopšte nije pitanje medijski tretman reprezentacije, nego sporta. Nadam se, tačnije uveren sam da će se to popraviti od sada. Mi smo sa svoje strane uradili što smo mogli”, zaključio je Prlainović.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  Elektrokrajina nezakonito reklamira privatna preduzeća, krivične prijave protiv odgovornih

  U septembru mjesecu prošle godine, javno preduzeće "Elektrokrajina" je uz račune za električnu energiju distribuiralo i letke fondacije "Djeca nam se rađala", u kojoj...

  POVEZANE VIJESTI