Početna  /  Privrednici se ne mogu prijaviti za olakšice jer ne radi sajt Vlade RS
Republika Srpska

Privrednici se ne mogu prijaviti za olakšice jer ne radi sajt Vlade RS

Vlada Republike Srpske pozvala je juče privrednike da se prijave za dobijanje pomoći iz Fonda solidarnosti i dala im rok do 4. maja, ali sajt na koji su upućeni da se prijave nije u funkciji.

Kako internet stranica www.prijava.vladars.net, na kojoj privrednici treba da se prijave za pomoć, ne radi, veliki broj njih, zabrinut da se neće stići prijaviti, zatražio je pomoć od Privredne komore Republike Srpske.

“Privrednici naglašavaju da je ostavljeni rok prekratak i da obuhvata dane praznika koji su neradni. Uzimajući u obzir da internet stranica za prijavu još uvijek nije u funkciji, te činjenicu da ostavljeni rok za prijavu obuhvata po zakonu dva neradna dana za praznik 1. maj, te nedelju 3. maj, predlažemo da se rok za prijavu produži do 11. maja 2020. godine”, navedeno je u inicijativi koju je Privredna komora uputila Vladi RS.

Komora ističe da treba imati u vidu i opasnost od preopterećenja sistema koji može blokirati usljed velikog broja prijava koje bi poslovni subjekti trebali poslati u veoma kratkom roku.

Vlada Republike Srpske pozvala je juče pravna lica i preduzetnike da se prijave radi izrade spiskova za dodjelu sredstava za mjesec april iz Fonda solidarnosti za obnovu RS shodno Uredbi sa zakonskom snagom o poreskim mjerama za ublažavanje ekonomskih posljedica nastalih usljed pandemije virusa korona.

“Pravna lica i preduzetnici kojima je odlukama štabova za vanredne situacije zabranjeno obavljanje djelatnosti, koji su prestali sa radom kao posljedica djelovanja pandemije (izgubljeno tržište, nedostatak sirovina i slično) ili posluju sa smanjenim obimom treba da, najkasnije do 4. maja popune prijavu”, naveli su juče iz Vlade dodajući da će prijava od danas biti dostupna na veb stranici Vlade Republike Srpske na adresi www.prijava.vladars.net.

Izvor: CAPITAL/Svjetlana Šurlan

21 Shares
21 Shares
Copy link