Petak, 24.01.2020
More

  Priprema se atentat na ministra Dragana Mektića

  Podijeli:

  OBA BiH uputila je depešu svim policijskim agencijama u kojoj je navedeno da se priprema atentat na ministra bezbjednosti BiH – Dragana Mektića. Prema saznanjima obavještajaca, kriminalne grupacije sa područja BiH i zemalja iz okruženja pripremaju ubistvo ministra.

  Dragan Mektić (FOTO: Moja Hercegovina)

  „Priča nije bezazlena. Naprotiv, ozbiljna je“, tvrdi za Žurnal jedan od čelnih ljudi policijsko-obavještajnih agencija u BiH,  koji je pročitao depešu Obavještajno bezbjednosne agencije (OBA) BiH, a u kojoj je navedeno da se priprema atentat na ministra bezbjednosti BiH – Dragana Mektića.

  I sam ministar Mektić potvrdio je jutros za Žurnal da je upoznat sa depešom OSA-e.

  „Kontaktirali su me direktori policijskih agencija i izvjestili me o svemu“, kratko je kazao ministar Mektić.

  Depeša OBA-e, kako saznajemo, upućena je početkom ove sedmice, a dostavljena je na adrese Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), MUP-a RS, Federalne uprave policije.  Čelnici tih agencija već su poduzeli određene mjere koje bi trebale rezlutirati podizanjem stepena zaštite ministra Mektića.

  Prema informacijama Žurnala, u aktu OBA-e navedeno je da ta agencija posjeduje pouzdane informacije, zasnovane na najmanje tri izvora, da kriminalne grupacije sa područja BiH i zemalja iz okruženja pripremaju ubistvo  ministra sigurnosti.

  Agencija je, naime, dokumentovala da se u podzemlju već traži osoba koja bi pripremila i izvršila atentat. Da li su kriminalci koji pripremaju atentat u bilo kakvim odnosima sa politikom, u aktu OBA-e nije navedeno.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI