Početna  /  Priprema se atentat na ministra Dragana Mektića
Bosna i Hercegovina Federacija BiH Republika Srpska Vijesti

Priprema se atentat na ministra Dragana Mektića

OBA BiH uputila je depešu svim policijskim agencijama u kojoj je navedeno da se priprema atentat na ministra bezbjednosti BiH – Dragana Mektića. Prema saznanjima obavještajaca, kriminalne grupacije sa područja BiH i zemalja iz okruženja pripremaju ubistvo ministra.

Dragan Mektić (FOTO: Moja Hercegovina)

„Priča nije bezazlena. Naprotiv, ozbiljna je“, tvrdi za Žurnal jedan od čelnih ljudi policijsko-obavještajnih agencija u BiH,  koji je pročitao depešu Obavještajno bezbjednosne agencije (OBA) BiH, a u kojoj je navedeno da se priprema atentat na ministra bezbjednosti BiH – Dragana Mektića.

I sam ministar Mektić potvrdio je jutros za Žurnal da je upoznat sa depešom OSA-e.

„Kontaktirali su me direktori policijskih agencija i izvjestili me o svemu“, kratko je kazao ministar Mektić.

Depeša OBA-e, kako saznajemo, upućena je početkom ove sedmice, a dostavljena je na adrese Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), MUP-a RS, Federalne uprave policije.  Čelnici tih agencija već su poduzeli određene mjere koje bi trebale rezlutirati podizanjem stepena zaštite ministra Mektića.

Prema informacijama Žurnala, u aktu OBA-e navedeno je da ta agencija posjeduje pouzdane informacije, zasnovane na najmanje tri izvora, da kriminalne grupacije sa područja BiH i zemalja iz okruženja pripremaju ubistvo  ministra sigurnosti.

Agencija je, naime, dokumentovala da se u podzemlju već traži osoba koja bi pripremila i izvršila atentat. Da li su kriminalci koji pripremaju atentat u bilo kakvim odnosima sa politikom, u aktu OBA-e nije navedeno.

0 Shares
0 Shares
Copy link