Početna  /  Prijetnje redakciji eTrafike: “Neko od nas dvoje neće živ izaći”
Izdvajamo Vijesti

Prijetnje redakciji eTrafike: “Neko od nas dvoje neće živ izaći”

Redakciji portala eTrafika, putem društvene mreže Fejsbuk, tri puta tokom posljednja dva mjeseca stigle su prijetnje od Siniše Goluba.

O njemu je, kako navode iz pomenute redakcije, prije četiri godine eTrafika objavila tekst, nakon što je u nezakonitoj, kućnoj ambulanti operisao psa. Prijetnje su prijavljene policiji i udruženju BH novinari, a predmet se trenutno nalazi u Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.

Golub od redakcije eTrafike traži uklanjanje teksta i prijeti “prolivanjem krvi”.

“Ja bih vas molio da me prijavite policiji. Baš onako kako sam ja trebao da vas na vrijeme prijavim. Da imate još dodatni motiv za prijavu, reći ću vam da ću vas naći, a saznao sam gdje ste…neka policija bude brža jer ja svakako nisam odgovoran za svoje postupke, pa vas neću robijati nego ću se malo poliječiti. Hajde idite sad u policiju. Bolje vam je. Neko od nas dvoje neće živ izaći, pa da vidimo ko”, napisao je Golub 3. jula u jednoj od poruka.

Deset dana kasnije ponovo se javio te, između ostalog poručio i da će “morati pasti krv jer on stvarno drugi izlaz ne vidi”.

Prema Krivičnom zakonu RS, ugrožavanje bezbjednosti lica prijetnjama smrću, teškim tjelesnim povredama, lišenjem slobode kažnjivo je sa jednom do dvije godine zatvora.

“S obzirom na to da se Siniša Golub nekoliko puta javljao redakciji eTrafike i prijetio, predmet je dva puta dopunjavan novim informacijama i dokazima. Predmet se trenutno nalazi u Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, kod tužiteljice Tatjane Ninković, koja treba da donese odluku o sprovođenju ili nesprovođenju istrage”, poručili su iz pomenute redakcije.

Podsjećamo, Tatjana Ninković je tužiteljica koja je odlučila da ne sprovodi istragu protiv Gorana Živanovića, koji je urednici eTrafike Vanji Stokić prijetio odsijecanjem glave 2020. godine. Ninković je u obrazloženju navela da Živanović “izražava lični stav i nezadovoljstvo”.

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap