Početna  /  Prijave za glasanje u Srbiji za stanovnike RS sa državljanstvom Srbije do 13.3.
Izdvajamo Republika Srpska Srbija

Prijave za glasanje u Srbiji za stanovnike RS sa državljanstvom Srbije do 13.3.

Foto: Ministarstvo spoljunih poslova Republike Srbije
Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije poziva sve državljane Republike Srbije koji imaju prijavljeno prebivalište u Srbiji, da iskoriste svoje pravo i izađu na parlamentarne i predsjedničke izbore u Republici Srbiji, koji će biti održani 3. aprila ove godine.

Državljani Republike Srbije koji imaju prijavljeno prebivalište u Republici Srbiji mogu preko Ambasade Republike Srbije u Sarajevu, Generalnih konzulata Republike Srbije u Banja Luci i Mostaru, kao i preko Konzularnih kancelarija u Trebinju i Drvaru, najkasnije do 12. marta, podnijeti zahtjev da se u jedinstveni birački spisak upiše podatak da će na predstojećim izborima glasati na jednom od biračkih mjesta u BiH, odnosno Republici Srpskoj.

Konzularna kancelarija Trebinje do 12. marta ove godine primaće zahtjeve za glasanje na predstojećim izborima svakog radnog dana od 8.00 do 20.00 časova.

Zahtjev za glasanje može se podnijeti lično, putem pošte ili putem imejla. Detaljna uputstva o načinu prijavljivanja za predstojeće izbore kao i potrebni obrasci mogu se naći na sajtu diplomatsko-konzularnih predstavništava.

Imejl Konzularne kancelarije Trebinje je kk.trebinje@mfa.rs i na telefon 059 490 505.

1 Share
Copy link
Powered by Social Snap