Početna  /  Predstavljena knjiga o znamenitim Hercegovcima u bilećkoj Biblioteci
Hercegovina

Predstavljena knjiga o znamenitim Hercegovcima u bilećkoj Biblioteci

BILEĆA – U Narodnoj biblioteci „Vladimir Gaćinović“ u Bileći sinoć je održana promocija knjige „Znameniti potomci gorštaka Zahumlja, Travunije i središnje Hercegovine“, čiji su autori Dargo Кrulj i Mila Torović iz Novog Sada koji su porijeklom iz Hercegovine.

Кnjiga na oko 200 strana velikog formata i savremenog dizajna donosi osvrte na život i djelo preko 400 znamenitih Hercegovaca iz oblasti istorije, nauke, kulture, obrazovanja, sporta… O knjizi je šire govorio jedan od autora Dago Кrulj, naglasivši da je osnovni cilj bio približiti Hercegovinu i njene znamenite ljude širom svijeta. Recenzenti Olgica Cepf i Đorđe Cimerman kažu da se u tome u dobroj mjeri uspjelo i pored težine zadatka koji su autori imali.

Кnjiga je izašla u izdanju izdavačke kuće „Prometej“ iz Novog Sada 2018. godine i pobudila je interesovanje šire čitalačke publike. Recenzije i odabrane tekstove iz knjige  čitale su učenice SŠC Bileća Milica Кuljić i Danijela Batinić. Program promocije vodila je Irena Dunđer, direktor bilećke biblioteke.