Početna  /  Predstava „Zvezdana prašina“ izvedena u Bileći
bileća Hercegovina

Predstava „Zvezdana prašina“ izvedena u Bileći

BILEĆA – Pozorišna predstava „Zvezdana prašina“ u izvođenju glumaca Gradskog pozorišta „Teatar 91“ iz Aleksinca odigrana je sinoć na pozornici Doma kulture u Bileći.

Riječ je o pozorišnom komadu Dušana Kovačevića , svojevrsnoj komediji koja se bavi problematikom muško-ženskih odnosa, te nepostojanjem komunikacije među ljudima koji dovodi do različitih problema, pa na kraju i do razvoda braka.

Nemanja Papić, upravnik JU „Kulturno-sportski centar“ u Bileći koja je i koorganizator , za „Moju Hercegovinu“ je rekao da je predstava organizovana na osnovu ranijeg sporazuma o bratimljenju opštine Bileća sa opštinom Aleksinac iz Srbije, kao jedan vid uspostavljanja kulturne saradnje između ove dvije opštine.

„Mi smo ranije pokrenuli saradnju, imali smo tu sreću da je u opštini Aleksinac jedan od rukovodilaca brat generala Pavkovića koji je ovdje služio Školu rezervnih oficira i okupljao se sa ostalima koji su dolazili ovdje na sajam. Uspostavili smo te kontakte, potpisali bratimljenje i unapređujemo saradnju u kulturi, sportu i ostalim oblastima onoliko koliko je to moguće. Danas su oni došli kod nas, naša kulturno-umjetnička društva će ići kod njih i slično“, istakao je Papić .

Nemanja Papić

Direktor Gradskog pozorišta „Teatar 91“ iz Aleksinca Milena Rašić, rekla je da su njene kolege i ona prvi put u posjeti Bileći zahvaljujući odličnoj saradnji predsjednika ove dvije opštine, te izrazila nadu da će bilećka kulturna društva uzvratiti posjetu Aleksincu u skorije vrijeme.

„Po prvi put je neka od ustanova naše opštine zvanično u posjeti Bileći, zvanično u smislu da odigramo predstave ali i da se pozovu kulturne ustanove  iz Bileće da budu gosti opštine Aleksinac. To se odnosi na pozorišne grupe, folklorne grupe, Turističku organizaciju i slično. To je opseg u okviru koga ja kao rukovodilac „Teatra 91“ mogu da ih pozovem da dođu i posjete Aleksinac i da izvedu ono što imaju od svojih programa“ , rekla je za „Moju Hercegovinu“ Milena Rašić.

Milena Rašić

Pored JU „Kulturno-sportski centar“ organizator sinoćnje predstave je i Dom kulture „Jevto Dedijer z Bileće. Predstava „Zvezdana prašina“  sinoć ipak nije izazvala veće interesovanje Bilećana.

Milena Koprivica

20 Shares
20 Shares
Copy link