Početna  /  Predsjedništvo BiH prihvatilo Ugovor o osnivanju Transportne zajednice
Bosna i Hercegovina

Predsjedništvo BiH prihvatilo Ugovor o osnivanju Transportne zajednice

Predsjedništvo BiH prihvatilio je Ugovor o osnivanju Transportne zajednice EU i strana potpisnica iz jugoistočne Evrope.

Predsjedništvo BiH zaključilo je da će koordinaciju u vezi sa učešćem BiH u okviru Transportne zajednice, te zauzimanje stavova i predstavljanje dogovoriti nadležna ministarstva Savjeta ministara, Vlade Republike Srpske i Vlade Federacije BiH (FBiH), u skladu sa ustavnim nadležnostima i odredbama koje proizilaze iz Ugovora o Transportnoj zajednici.

Predsjedništvo BiH primilo je k znanju izvještaj Savjeta ministara o aktivnostima u okviru procesa evropskih integracija BiH, posebno uzimajući u obzir izvršene i preostale obaveze u vezi sa pripremom odgovora na Upitnik Evropske komisije.

Zadužen je Savjet ministara da, u saradnji sa vladama Republike Srpske, FBiH, kantona i Brčko distrikta preduzme sve neophodne aktivnosti s ciljem što hitnijeg dostavljanja odgovora iz tačke jedan Upitnika Evropske komisije, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Predsjedništvo BiH je na sjednici primilo k znanju finansijske izvještaje Centralne banke BiH na dan 30. juni.

Donesene su odluke kojima se odobrava zaključivanje memoranduma o razumijevanju između Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore o saradnji u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja, te sporazuma o projektu tehničke saradnje “Jačanje kapaciteta za upravljanje i smanjenje rizika od katastrofe i uvođenje praksi prilagođavanja klimatskim promjenama u sektoru poljoprivrede na zapadnom Balkanu”.

Predsjedništvo BiH dalo je odobrenje za zaključivanje memoranduma o razumijevanju o naučnoj i tehnološkoj saradnji između Ministarstva civilnih poslova BiH i Ministarstva nauke i tehnologije Pakistan, kao i izvršnog programa kulturne saradnje između Ministarstva civilnih poslova BiH i Ministarstva kulture Kine za period 2018 – 2021. godina.

0 Shares
0 Shares
Copy link